09/02/22

Λινγκουίνι Αrrabbiata με Τόνο και Ελιές

 



H σάλτσα Arrabbiata για ζυμαρικά, είναι μια σάλτσα ντομάτας,  που είναι όμως αρκετά πικάντικη.  Εξ ου και το arrabbiata που σημαίνει ….θυμωμένη (δεν έχει σχέση με κάτι το Αραβικό όπως θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει). Συνεπώς μην είστε φειδωλοί στο μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά.

ΥΛΙΚΑ

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές φετούλες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 2-3 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. τ. Σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (όσο αντέχετε)
  • 15-20 ελιές καλαμών (χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε χοντρές ροδέλες)
  • 1 κονσέρβα τόνο 250 γραμ σε ελαιόλαδο
  • Λίγο ζεστό νερό. Επί πλέον λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράσαμε
  • 1 Πακέτο Λιγκουίνι
  • 3 κουτ. τ. Σ ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό ανάλογα με την εποχή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε και το σκόρδο. Στη συνέχεια τον πελτέ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τόσο μπούκοβο όσο αντέχουμε, (έχετε κατά νου ότι η arrabbiata πρέπει να είναι καυτερή παραπάνω από το σύνηθες!)  προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό (ένα ποτηράκι του κρασιού πρέπει να είναι αρκετό), σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μην κολλήσει  και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Στα 15’  προσθέτουμε τον τόνο κονσέρβας (τον έχουμε στραγγίσει από τα πολλά λάδια) και τις ελιές.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά.  2-3 λεπτά Πριν είναι έτοιμα (σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας) τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα ή πιρούνα –ΔΕΝ τα σουρώνουμε- και τα μεταφέρουμε στο γουόκ με τη σάλτσα που ακόμα βράζει. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να ρουφήξουν τα υγρά της σάλτσας. Αν δούμε ότι τα υγρά  δεν φτάνουν , ρίχνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά και δοκιμάζοντας διαπιστώσουμε ότι τα ζυμαρικά είναι επαρκώς μαγειρεμένα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Τip* Συνήθως στις σάλτσες ζυμαρικών που περιέχουν θαλασσινά δεν βάζουμε τυρί. Πόσο μάλλον  στη συγκεκριμένη που περιέχει αρκετά έντονες γεύσεις με τις ελιές, το μπούκοβο, και τον τόνο . Βεβαίως περί ορέξεως ουδείς λόγος, ε?  (Εγώ ΔΕΝ έβαλα και δεν το μετάνιωσα καθόλου)

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου