26/02/20

Ζεματιστή Μακαρονάδα


Από την Πελλοπόνησο! Η απόλυτη νοστιμιά της απλότητας! Άλλη μια απόδειξη πως δεν χρειάζονται πολύπλοκες συνταγές και τεχνικές , προκειμένου να απολαύσουμε ένα νοστιμότατο πιάτο. Απλά αξιοποιούμε την εμπειρία των γιαγιάδων. Ένα πακέτο μακαρόνια, καλής ποιότητας  ξερή μυζήθρα και ελαιόλαδο. Αυτά είναι όλα κι όλα που χρειαζόμαστε. Αν μάλιστα έχουμε όρεξη και φτιάξουμε μόνοι μας ζυμαρικά τότε έχουμε το κατ΄εξοχήν παραδοσιακό πιάτο . Προσέξτε λοιπόν τι απλό που είναι.
ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο μακαρόνια (ο,τι ζυμαρικό θέλουμε). Προτιμούμε τα χοντρά παστίτσιου, ή σπαγγέτι αν και το παραδοσιακό είναι με χειροποίητα ζυμαρικά , τις «γκόγκες» (επιφυλασσόμεθα )
  • 2 κούπες φρεσκοτριμμένη ξερή μυζήθρα όχι πολύ αλμυρή. Επειδή είναι βασικό να είναι καλής ποιότητας, να χρησιμοποιήσετε μόνο εφ όσον την έχετε δοκιμάσει και όχι την πρώτη τυχαία που θα βρείτε στο Σ.Μ
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τα μισά σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με το ένα φλυτζάνι μυζήθρα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη μυζήθρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο το οποίο ήδη ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΨΕΙ ΠΟΛΥ σε ένα μπρίκι,  σε σημείο που να αχνίζει.
 Προσέξτε πρέπει το λάδι να είναι πολύ καυτό έτσι ώστε όταν το ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά με τη μυζήθρα αυτή να βράσει και να «τσιτσιρίζει»
Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ.
Καλό θα είναι να κάθεται ήδη ο κόσμος και το περιλούσιμο του λαδιού να γίνει στο τραπέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου