07/03/21

Σκορδομακαρονάδα αλα Ελληνικά

 


Οι μακαρονάδες είναι  μεγάλη λατρεία. Έχεις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες να δημιουργήσεις ένα νοστιμότατο πιάτο. Και εμείς εδώ στη Ελλάδα, μερικά υλικά τα έχουμε πάντα σο σπίτι. Ζυμαρικά, σκόρδο, ελιές, ρίγανη, ντομάτα, ελαιόλαδο. Και φυσικά τυρί Φέτα! Με αυτά λοιπόν τα θαυμάσια και Ελληνικότατα προϊόντα, φτιάξαμε μια μακαρονάδα της ..στιγμής. Ούτε σάλτσες περίεργες ούτε τίποτε. Μόνη καθυστέρηση ο χρόνος που θα βράσετε τα μακαρόνια!

ΥΛΙΚΑ  (2 άτομα)

  • 300 γραμ ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Προτιμείστε τα σπαγγέτι  ή ακόμα καλύτερα τα χοντρά Νο5 (όπως εγώ)
  • 3-4 σκ σκόρδο (υπολογίστε 1-2 /άτομο)
  •  2 ντομάτες ώριμες
  • Περίπου 10 ελιές καλαμών
  • 1 Κ.Σ. ρίγανη ξερή
  • 100-150 γ τυρί φέτα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, μπούκοβο κατά βούληση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ενόσω βράζουν , χοντροκόψτε το σκόρδο και τις ελιές, και τρίψτε τη φέτα με τα χέρια σας σε ένα μπωλ. Κόψτε τη ντομάτα σε κυβάκια.


Δύο λεπτά πριν μαγειρευτούν τα ζυμαρικά (σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας), ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Ρίξτε το σκόρδο, ανακατέψτε και προσθέσετε τις ελιές. Τα ζυμαρικά τώρα πρέπει να είναι έτοιμα. Βγάλτε τα με την πηρούνα και μια κουτάλα και ρίξτε τα κατευθείαν χωρίς να τα σουρώσετε στο τηγάνι. Προσθέστε την ντομάτα , ανακατέψτε και προσθέστε τη ρίγανη, τη φέτα και πασπαλίστε με λίγο πιπέρι ή / και μπούκοβο. Ανακατώστε καλά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα στο τηγάνι ένα λεπτό ώστε να μαραθεί λίγο η ντομάτα.

Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε πιάτο!

 

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου