13/08/21

Ρεβύθια στο Φούρνο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβύθια
  • 4 κρεμμύδια
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ κουτ.τ. γλ. Κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. τ. γλ μπούκοβο και μια δυο  πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερο το θέλετε)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Από βραδίς βάζουμε τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε μπόλ με μπόλικο νερό

Την επομένη τα σουρώνουμε και τα βράζουμε (με την δάφνη και τους κόκκους πιπέρι) μέχρι να μαλακώσουν (σε χύτρα περίπου 40-45 λεπτά)

Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε πλατύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μια τζούρα  αλάτι και τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να καραμελώσουν. Προσοχή, δεν πρέπει να τηγανιστούν πολύ και μαυρίσουν. Τα αφήνουμε κατά μέρος

Σε άλλο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε το μπούκοβο, τις πιπερίτσες (χοντροκομμένες), το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Σουρώνουμε τα ρεβύθια φροντίζοντας  να κρατήσουμε στην άκρη 1 ποτ του κρασιού από το νερό που έβρασαν

Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα σωταρισμένα πιπέρια (Tip* Ρίχνουμε μερικά ρεβύθια μέσα στο τηγάνι για να μαζέψουν τα υπολείμματα) Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το νερό που φυλάξαμε και ανακατεύουμε.
Αραδιάζουμε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, χωρίς να ανακατέψουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο για 25-30 λεπτά

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου