21/08/21

Ζυμαρικά με Μελιτάνες Αλα Norma (Pasta ala Norma)


Κατ’ εξοχή Μεσογειακή συνταγή. Μελιτζάνες , φρέσκια ντομάτα, φρέσκος βασιλικός…
Το καλοκαίρι στο πιάτο σας
ΥΛΙΚΑ

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2-3 σκ σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες ή μισό κουτ.τ. γλ μπούκοβο
  • Μία χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο πεκορίνο (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (κατά προτίμηση πλεξούδες ή Ριγκατόνι, πέννες, κάποια χοντρά τέλος πάντων)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες σε καρέ 2-3 εκατοστών
Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι και τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά , γυρίζοντας τες συνεχώς, έως ότου να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα πολλά λάδια. Εάν δεν χωρούν όλες τις τηγανίζουμε σε δύο δόσεις. Τις κρατάμε κατά μέρος
Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι (ή τις τρίβουμε στον τρίφτη). Τις βάζουμε σε λεπτή σήτα να φύγουν τα πολλά υγρά. Στο τέλος θα πρέπει να μας μείνουν περίπου 600 ml ντομάτας. Όσο αυτές στραγγίζουν, συνεχίζουμε το μαγείρεμα
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και  τα φύλλα βασιλικού. Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το σκεύος που τηγανίσαμε τις μελιτζάνες ώστε να φύγουν τα πολλά κατάλοιπα και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο . Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε πρώτα τις πιπερίτσες (ή το μπούκοβο) , το βασιλικό και στη συνέχεια το σκόρδο. Πριν καεί το σκόρδο ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε , σκεπάζουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για 20’.
Βάζουμε εν τω μεταξύ σε κατσαρόλα μπόλικο νερό για τα ζυμαρικά μας. Όταν βράσει το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε  al tende (1’ λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει η συσκευασία μας) και στη συνέχεια αφού τα σουρώσουμε και φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα που ακόμα σιγοβράζει. Ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται υγρό προσθέτουμε  το νερό βρασίματος που κρατήσαμε. Ενσωματώνουμε και το πεκορίνο ανακατεύοντας και τελειώνουμε απλώνοντας τις τηγανισμένες μελιτζάνες από πάνω (και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού επί πλέον)



Σερβίρουμε αμέσως μόλις τραβηχτούν όλα τα υγρά, με μπόλικο τριμμένο τυρί στο πιάτο

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου