15/06/22

Tηγανητά Κολοκυθάκια με Κουρκούτι

 


Συστατικά

  • ½ κιλό μικρά κολοκυθάκια (περίπου 8-10 κομμάτια) ει δυνατόν με τον ανθό τους

Χυλός

  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 gr)
  • 1 αυγο
  • ½ κ.γλ μπέικιν
  • ½ κ.γλ σόδα σε σκόνη
  • 2 Κ.σ  βότανα (ρίγανη, μαντζουράνα, μέντα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Τζατζίκι

  • ½ k. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ή λειωμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο και καλά στραγγισμένο αγγούρι
  • 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1κ.γλ ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι

(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα καλυμμένο.) 

Εκτέλεση

Προετοιμάζουμε το Χυλό:

Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ  και ανακατέψτε. Αφήστε για μισή ώρα καλυμμένο με μεμβράνη  στο ψυγείο.


Κόψτε τα κολοκυθάκια σε δύο κομμάτια κατά μήκος Προσέξτε τα κολοκυθάκια να είναι μικρά ώστε να τηγανιστούν καλύτερα.

Βουτήξτε τα κομμάτια στο χυλό.

Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι για μερικά λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.

Σερβίρετε με τζατζίκι, σαν ορεκτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου