05/02/21

Kαλαμαράκια με Κάπαρη και Ούζο

 

Δροσερό και αρωματικό πιάτο που μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι  ή ζυμαρικά

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φρέσκα καλαμαράκια ή ένα πακέτο κατεψυγμένα.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1/2 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. τ. Σ. κάπαρη
  • 3-4 ώριμες ντομάτες στο μούλτι ή μια κονσέρβα κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μπωλ και τα περιχύνουμε με το ούζο. Τα αφήνουμε για περίπου 15 -20 λεπτά.

Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια μαζί με το ούζο. Μόλις τραβηχτούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί και αφού ρουφήξουν τα υγρά προσθέτουμε την πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφού μαλακώσει προσθέτουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε να βράσει  15 λεπτά και προσθέτουμε τον άνηθο, την κάπαρη και το μπούκοβο (κατά βούληση).

Αφήνουμε νε πάρουν μια βράση και σερβίρουμε με άσπρο ρύζι ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας. (προτείνεται λαζανάκι –λινγκουίνι)

 

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου