01/02/21

Μοσχάρι με Αρακά

 


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Μοσχάρι (προτιμείστε Ελιά )
  • Κατεψυγμένο αρακά σε ποσότητα ανάλογα του κατά πόσο προτιμάτε να  υπερισχύει του κρέατος ή όχι. Εδώ χρησιμοποιήσαμε 1 συσκευασία του 1 κιλού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή λειωμένες
  • 250 γραμ ντομάτα στο τρίφτη
  • 1 ποτ.τ. κρασιού κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση γλυκό ή ημίγλυκο)
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες σε μέτρια κομμάτια
  • 2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλερυ
  • 3 κουτ. τ. Σ ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι , πάπρικα
  • Λίγο ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια και το γυρίζουμε ώστε να θωρακιστεί από παντού. Προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τη κανέλα, το σέλερυ,  προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό έτσι ώστε να καλυφθεί ελαφρά το κρέας.  Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, μέχρις να δούμε ότι το κρέας μαλάκωσε. Ενδιάμεσα τσεκάρουμε τα υγρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τον αρακά και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για 15’, τσεκάροντας εν τω μεταξύ τα υγρά , συμπληρώνοντας με λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί. Τέλος προσθέτουμε και τις πατάτες και βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Επειδή το φαγητό πρέπει να είναι «χυλωμένο» βράζουμε για λίγο ακόμα Χωρίς το καπάκι ώστε να δέσει καλά η σάλτσα. Σκεπάζουμε εκτός φωτιάς, περιμένουμε 15’-20’ και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου