30/10/21

Κοτόπουλο με Πιπεριές και Μαντζουράνα

 


YΛΙΚΑ:

  • 4 ολόκληρα πόδια κοτόπουλου
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 4-5 μπαστούνια από φρέσκα μαντζουράνα
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στη μέση, στη συνέχεια, σε λεπτές λωρίδες

Κόβουμε τις ντομάτες σε περίπου 1/2 cm φέτες

Σε ένα ταψί βάλτε τα κρεμμύδια στον πάτο. Προσθέστε τα πόδια κοτόπουλου στην κορυφή, μετά απλώστε τις πιπεριές και τις ντομάτες πάνω από το κοτόπουλο, και  τέλος με τη μαντζουράνα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο με τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

Καλύψτε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ψήστε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (υψηλή θερμοκρασία), βγάλτε το αλουμινόχαρτο και μειώστε  σε μέτρια θερμοκρασία, ψήστε  περαιτέρω για άλλα 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέσα και δεν βγαίνουν ροζ  χυμοί όταν το τρυπάτε  με ένα πιρούνι, προσθέτοντας από καιρό σε καιρό λίγο νερό, αν χρειαστεί.

Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ​​ψωμί για ένα ελαφρύ γεύμα, ή με ζυμαρικά για ένα δείπνο με φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου