22/09/22

Κανελόνια με Σπανάκι Μπέικον και Μανιτάρια

 


ΥΛΙΚΑ

  • Ένα πακέτο κανελόνια
  • 8 φέτες μπέικον
  • Μια συσκευασία 250 γραμ άσπρα μανιτάρια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 συσκευασία 1 κιλού κατεψυγμένα φύλλα σπανάκι
  • 1 συσκευασία (500 γραμ) ντομάτα στο τρίφτη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 250 γραμμ κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Πικάντικο κεφαλοτύρι (πεκορίνο ή αντίστοιχο)  ή κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Έχετε ξεπαγώσει εγκαίρως το σπανάκι. Το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας
Σε κατσαρολάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη ντομάτα και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Αλατοπιπερώνετε (Αν θέλετε προσθέστε και λίγο μπούκοβο , όσο αντέχετε), ρίχνετε και ένα κουτ του γλ ζάχαρη  και βράζετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ σκεύος (γουόκ ή τηγάνι). Έχετε ψιλοκόψει το μπέικον , τα μανιτάρια σε φετούλες και το κρεμμύδι. Σοτάρετε αρχικά το μπέικον και το αποσύρετε κρατώντας το ζεστό. Στη συνέχεια σοτάρετε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και μόλις τραβηχτούν τα υγρά τους προσθέτετε το κρεμμύδι. Αφού γυαλίσει ρίχνετε στο σκεύος και το σπανάκι που το έχετε εν τω μεταξύ σουρώσει, το έχετε στύψει και ψιλοκόψει. Ανακατεύετε, περιμένετε να σοταριστεί και στη συνέχεια προσθέτετε το μπέικον και τη μισή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε, και αφήνετε να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά, μέχρι να τραβηχτούν τα πολλά υγρά.

Εν τω μεταξύ θα έχει ετοιμαστεί και η σάλτσα ντομάτας και αρχίζετε το γέμισμα.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (περίπου 24Χ35 εκ) απλώνετε στον πάτο 2-3 κουτ. τ. Σ σάλτσα.
Παίρνετε ένα ένα κανελόνι και  το γεμίζετε με το μίγμα  σπανακιού (Αν καίει , αφήστε το 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο , ώστε να μπορείτε να το διαχειριστείτε ευκολότερα, μιας και μάλλον με τα χέρια θα γίνει το γέμισμα) Αφού γεμίσει το  ταψί, περιλούζετε με τη σάλτσα ντομάτας. Φροντίζετε να καλυφθούν με τα υγρά τα κανελόνια. Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό. Ρίχνετε από πάνω και την υπόλοιπη κρ. γάλακτος, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 170ο.

Αφήνετε 5 λεπτά και σερβίρετε
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου