18/10/22

¨Σπετζοφάι¨ με Πέννες

 

Υλικά (4-6 άτομα)

  • 4-5 μεσαία Χωριάτικα λουκάνικα (ανάμεικτα μοσχαρίσια και χοιρινά) σε ροδέλες
  • 10 πιπεριές (ανάμεικτες κέρατο και Φλωρίνης) σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη κουτ Σ. πελτέ
  • 1 συσκευασία 250 γραμ.  ντομάτα στο τρίφτη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή και μπούκοβο(ανάλογα με το γούστο σας)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κουτ του γλ πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. τ.  γλ ζάχαρη
  • 1 φ δάφνη
  • 2 κουτ τ. Σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία 500 γραμ Πέννες regati
  • Ζεστό νερό
  • Μία κούπα κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας (εν προκειμένω ανάμεικτο Pecorino Romano και κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας)

Εκτέλεση

Σε βαθύ και ευρύχωρο σκεύος (μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες λουκάνικα. Αφού πάρουν χρώμα τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε ζεστές.

Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα και μόλις αυτά μαλακώσουν, τα σκόρδα. Στη συνέχεια τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφού συμβεί αυτό ρίχνουμε και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν θα ρίξουμε και τα λουκάνικα, ανακατεύουμε ώστε να "ενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα , την δάφνη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ βράζουμε νερό σε κατσαρόλα για τα ζυμαρικά.  Μόλις βράσει, προσθέτουμε αρκετό αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πέννες. Βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο της συσκευασίας. Στη συνέχεια, και ενώ η σάλτσα με τα λουκάνικα ακόμα μαγειρεύεται, βγάζουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι .


Προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έβρασαν, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ρουφήξουν όλα τα υγρά. Αν θεωρήσουμε ότι χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου