03/05/20

Σκαλοπίνια με Προσιούτο, Μοτσαρέλα και σάλτσα Μανιτάρια


Τα σκαλοπίνια, δηλαδή λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και γι' αυτό μπορούν και ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.  Με κόκκινες σάλτσες ή με λευκές ή με βάση το κρασί η κάθε συνταγή έχει τη δική της προσωπικότητα.
Αυτή τη συνταγή μου ήρθε από φίλο που ζει στην Ιταλία και την βρήκα εξαιρετική. Μπορείτε να την προσφέρετε σε ένα φιλικό δείπνο με συνοδεία σαλάτας και μια ποικιλία ορεκτικών για αρχή και έχετε ένα πλήρες και νοστιμότατο μενού.
ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)
  • 4 σκαλοπίνια ομοιόμορφα σε πάχος και μέγεθος
  • 4 φέτες προσιούτο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε 8 μπαστουνάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνετε τα σκαλοπίνια στον πάγκο, τα αλατίζετε ελαφρά και τρίβετε φρέσκο πιπέρι
Τοποθετείτε μετά στο καθένα από μια φέτα προσιούτο, από πάνω δυο μπαστουνάκια μοτσαρέλα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό. Τυλίγετε τα σκαλοπίνια σε ρολό και τα δένετε με σπάγκο ασφαλίζοντας τη γέμιση με οδοντογλυφίδες αν χρειάζεται
Αλευρώνετε τα σκαλοπίνια ελαφρά. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα σκαλοπίνια καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά . Τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα
Σε τηγάνι που είχατε σωτάρει τα σκαλοπίνια λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε να μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Μόλις σωταριστούν καλά τα σβήνετε με το κρασί ξύνοντας τα υπολείμματα με ξύλινη σπάτουλα και προσθέτετε τα σκαλοπίνια που τώρα έχουν κρυώσει λίγο αφού πρώτα αφαιρέσετε τον σπάγκο. Τα αφήνετε να σιγοψηθούν περίπου 10 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζωμό αν χρειάζεται υγρά και φροντίζοντας να μείνει σάλτσα στο τέλος.
Σερβίρετε τα σκαλοπίνια κομμένα σε φέτες με τη σάλτσα από πάνω και με συνοδεία λινγκουίνι ενώ πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου