23/05/20

Τυροπιτάκια με ζύμη Κουρού


Τα πιο εύκολα, γρήγορα τυροπιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε αν σας πλακώσει ξαφνικά το σόϊ, η σας πιάσει καμιά λιγούρα. Και είναι και νόστιμα τα άτιμα. Αρκεί να έχετε μερικά βασικά υλικά, που κανονικά υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.
ΥΛΙΚΑ (Για περίπου 20 κομ).
Η ζύμη Κουρού
  • 200gr απλό γιαούρτι (1 κεσές)
  • 1 αυγό
  • 200 ml μαργαρίνη (απλά γεμίστε το άδειο κεσεδάκι του γιαουρτιού για μέτρηση.)
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο αλάτι

Η γέμιση
  • 250 γρ τυρί φέτα
  • 1ΚΣ ψιλοκομμένο δυόσμο
  • πιπέρι για τη γεύση
  • Extra 1 κρόκο αυγού για την επάλειψη και λίγο σουσάμι για τη διακόσμηση.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε το γιαούρτι με αυγό μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως τα υλικά. Ανακατέψτε το μισό αλεύρι, και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο σταδιακά. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για ζύμωμα. Εάν το αισθάνεστε  αρκετά σκληρό μπορεί να μην χρειαστεί να προσθέσετε όλο το αλεύρι, ή αν ακόμα είναι πολύ κολλώδες, μπορεί να  χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα.
Τρίβουμε το τυρί και προσθέτουμε το δυόσμο και λίγο πιπέρι.
Πάρτε μικρές μπάλες σαν μεγάλο καρύδι στην παλάμη σας, και ανοίγετε φύλλο τόσο λεπτό όσο μπορείτε για να δημιουργήσετε δίσκους περίπου 10 cm σε διάμετρο. Δεν χρειάζεται να αλευρώσετε την παλάμη σας, η ζύμη είναι αρκετά λιπαρή, ώστε να μην κολλήσει.
Ρίξτε μια κουταλιά από το τυρί στο κέντρο του δίσκου. Διπλώστε τις άκρες και σφραγίστε πιέζοντας προς τα κάτω με τις παλάμες σας, ώστε να δώσετε ένα οβάλ σχήμα.
Τοποθετείστε τα πιτάκια σε ένα ταψί, αλείψτε με το χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίσετε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170oC για 15'-20 '.
* Συμβουλή Για να γίνει η ζύμη ελαφρύτερη μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό τμήμα της μαργαρίνης με φυτικά έλαια. Για να είσαστε ακριβείς σχετικά με τις αναλογίες απλά βάλτε στο κεσέ από το γιαούρτι, δύο (2) Κ.σ  μαργαρίνη και γεμίστε τον άδειο χώρο με το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου