05/05/20

Λαζανάκι με Μανιτάρια, Λιαστή Ντομάτα και Άσπρη Σάλτσα

ΥΛΙΚΑ
  • Ένα πακέτο (500 γραμ ) Λαζανάκι (linguini)
  • 250 γραμ. άσπρα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 5-6 φύλλα αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 5-6 Λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ . γάλα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο (ή μίγμα των δύο)
  • Ένα μισυ ποτήρι του νερού ζεστό νερό
  • Ένα κύβο κότας
  • 1 κουτ. τ. Σ αποξηραμένο βασιλικό ή δυο τρείς φούντες φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ γουοκ ή αντίστοιχο σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και κατόπιν τα άσπρα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ σε μισό ποτήρι ζεστό νερό , έχουμε βάλει τα μανιτάρια porcini  για να φουσκώσουν και στο ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο.
Ετοιμάζουμε τη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά.
Μόλις τα μανιτάρια πιουν το ζουμί τους, προσθέτουμε τα
porcini και λίγο από το νερό που φούσκωσαν, καθώς και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε και αφού φύγουν τα πολλά υγρά προσθέτουμε την κρ. γάλακτος και το γάλα, ανακατεύοντας. Περιμένουμε ένα λεπτό να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και προσθέτουμε το νερό με τον κύβο.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει τα ζυμαρικά για βράσιμο (Έχουμε ρίξει  στο βραστό νερό αρκετό αλάτι) Τα βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά  (ή τουλάχιστον 2 λεπτά λιγότερο από τον κανονικό χρόνο βρασίματος). Τα σουρώνουμε κρατώντας 2 κούπες από το νερό που έβρασαν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά στο γουοκ, προσθέτουμε το βασιλικό, δοκιμάζουμε το αλάτι  και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Αν χρειαστούν υγρά (που θα χρειαστούν) προσθέτουμε από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύοντας συνεχώς και παρατηρώντας αν χρειάζονται και άλλα υγρά ώστε να τελειώσουν το βράσιμο στο τηγάνι, συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμα (μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα και να κρίνουμε ανάλογα) προσθέτουμε τα ¾ του τριμμένου τυριού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας το υπόλοιπο τυρί στα πιάτα.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου