27/08/20

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ (Τάρτα με μαρμελάδα Βερίκοκο)

 


ΥΛΙΚΑ (Για ταρτιέρα 30 εκ)

Ζύμη Τάρτας

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ μαργαρίνη soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 Φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 1 Κ.σ κοφτή Baking Powder
  • 1 αυγό
  • Μια πρεζα αλάτι
  • 2 κάψουλες βανίλιες

Επικάλυψη

  • 1,5 φλιτζάνι  μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 Κ.σ  αμύγδαλα φιλέ για διακόσμηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο κάδο του μίξερ αρχικά χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη το αλάτι και  το αυγό. Έχοντας ανακατέψει το αλεύρι με το baking, ρίχνουμε το 1/3 και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα. Στη συνέχεια, αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε το φτερό και δουλεύοντας τη ζύμη συνεχώς ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Δεν χρειάζεται πολύ δούλεμα πλέον η ζύμη για τι θα σφίξει. Απλά να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν χρειαστεί μη βάλετε όλο το αλεύρι η προσθέστε λίγο ακόμα ώστε τελικά η ζύμη να είναι αφράτη αλλά να μη κολλάει και στα χέρια.

Αν δεν έχετε μιξερ ή το μηχάνημά σας δεν έχει φτερό τότε βάλτε τα χεράκια σας και δουλέψτε τη ζύμη σε μια λεκάνη .

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Το ένα που προορίζεται για τη βάση να είναι τουλάχιστο διπλάσιο από το άλλο που θα διακοσμήσει την επιφάνεια.. Βουτυρώνουμε μια ταρτιερα διαμέτρου 30 εκ και με τα χέρια απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Αν σας λείψει λίγη ζύμη προσθέστε από το μικρό κομμάτι που έχετε αφήσει στην άκρη.  Στρώνουμε  τη μαρμελάδα βερίκοκο (ή όποια άλλη σας αρέσει ή έχετε διαθέσιμη) , έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της βάσης ομοιόμορφα. Καλό θα είναι, η μαρμελάδα να είναι λίγο ρευστή.

Προσεκτικά τώρα, γυρίζουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα προς τα μέσα. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη υπόλοιπη ζύμη σε 6-8 κομμάτια και πλάθουμε μπαστουνάκια που τα τοποθετούμε από πάνω φτιάχνοντας τετράγωνα, ρόμβους ή  ό,τι άλλο σχήμα μας αρέσει.

Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.


Ψήνουμε στη χαμηλή σκάλα του φούρνου, στους 170 ο αέρα για 35 λ περίπου(ανάλογα και με το φούρνο) ή μέχρι να πάρει χρώμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου