11/08/20

Φιλέτο Γαλοπούλας με Μανιτάρια και Linguini

 

ΥΛΙΚΑ:
Για τη γαλοπούλα:
  • 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 kg.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι
Για την σάλτσα με  λιγκουίνι:
  • 1 πακέτο λιγκουίνι (500 γρ.)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ:
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το φιλέτο γαλοπούλας και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Όταν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει, το βγάζουμε  από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν το κρεμμύδι καραμελώσει  ξαναβάζουμε  τη γαλοπούλα στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί. Αφήστε να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, ώστε το κρασί να μειωθεί στο μισό.
    Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και το αλάτι. Μειώστε τη θερμοκρασία  στο χαμηλό και αφήστε  να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά.
    Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστεί η γαλοπούλα προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψετε ελαφρά. Όταν είναι έτοιμη,  βγάλτε  το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρέστε το κλωνάρι θυμάρι και βάλτε τη  γαλοπούλα σε ένα ξεχωριστό πιάτο που θα το καλύψετε. Τώρα μόνο η σάλτσα και τα μανιτάρια έχουν παραμείνει στο τηγάνι.
    Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε 1 λεπτό πριν από τον προκαθορισμένο χρόνο.
    Βάλτε το τηγάνι με τη σάλτσα και τα μανιτάρια στη φωτιά, προσθέστε  τα λιγκουίνι, ανακατέψτε  απαλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, έτσι ώστε τα  λιγκουίνι να απορροφήσουν όλα τα υγρά, πασπαλίστε με  την παρμεζάνα και ανακατέψετε  ξανά.
    Σερβίρετε αμέσως με τη γαλοπούλα σε φέτες πάνω από τα ζυμαρικά ή στο πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου