02/01/21

Σούπα Βελουτέ Bισισουάζ (Vichyssoise)


 ΥΛΙΚΑ

  • 4-5 πράσα, το λευκό μέρος μόνο, κομμένο σε ροδέλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 Κ.σ Βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο, για σοτάρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ κρ. γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή ελαιόλαδο) και μόλις αχνίσει σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό . Μην το προσθέσετε όλο από την αρχή, ώστε να τσεκάρετε λίγο πριν το τελείωμα το πόσο πηχτή είναι η σούπα όποτε μπορείτε να προσθέσετε τότε τον υπόλοιπο ζωμό αν έτσι νομίζετε. Κόβετε το σέλινο σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε στη κατσαρόλα. Σκεπάζετε και βράζετε για 30-35λ΄. Τσεκάρετε τη πυκνότητα και αν έχουν βράσει  καλά τα λαχανικά. Εφόσον ικανοποιηθείτε από το αποτέλεσμα, απομακρύνετε από την εστία και με το μπαστούνι μέσα στη κατσαρόλα  πολτοποιείτε όλα τα υλικά , μέχρι να προκύψει μια βελουτέ σούπα. Αν θέλετε χρησιμοποιείστε και μπλέντερ.

Αφού λοιπόν έχετε τη σούπα σας και στην πυκνότητα που επιθυμείτε, προσθέστε την κρ. γάλακτος (κρατείστε λίγη για διακόσμηση στο πιάτο), ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να πάρει μια βράση.

Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα, σαν πρώτο πιάτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου