07/05/22

Χωριάτικα Λουκάνικα με Πιπεριές

 


ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλα χωριάτικα Λουκάνικα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 πιπεριές κέρατο
  • 1 κουτ.τ. Σ πελτέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουτ.τ Σ. ξύδι μπαλσάμικο (ή 1 κουτ.τ.γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί + 2 κουτ.τ. Σ. πετιμέζι)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μπούκοβο όσο αντέχετε (πρέπει όμως να είναι λίγο καυτερό το φαγητό)
  • Ελάχιστο ζεστό νερό
  • 1 κουτ. τ.Σ. ξερό θυμάρι (ή αντίστοιχη ξερή ρίγανη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες 2 εκ και τις πιπεριές σε τετραγωνάκια 2Χ2 εκ. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φετούλες
Σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε ζεστά σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και μόλις μαλακώσουν , το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα σκόρδα. Προσθέτουμε το μπούκοβο και τον πελτέ ανακατεύοντας συνέχεια. ¨Όταν όλα τα υλικά έχουν μαλακώσει και ομογενοποιηθούν, σβήνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και στη συνέχεια τη τριμμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις το φαγητό πάρει βράση ρίχνουμε μέσα και τα λουκάνικα. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ΑΝ χρειαστεί, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
Στ τέλος ξεσκέπαζουμε, τσεκάρουμε τα υγρά, (πρέπει να έχει μείνει λίγη και πηχτή δεμένη σάλτσα) και αν χρειαστεί μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα  ώστε να δέσει σωστά η σάλτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύεται με ζυμαρικά, ρύζι, αλλά σερβιρεται και σκέτα σαν μεζές.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου