14/05/22

Τηγανητά Κεφτεδάκια

 -Τι θέλετε να σας φτιάξω παιδιά?
–Κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές (εν χορώ)

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Παραλλαγές πολλές, με κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό, η ανάμεικτο, αλλά γεμάτη αρωματικά. Δυόσμος , μαϊντανός, σκόρδο. Ιδού λοιπόν :

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό κιμά (μοσχαρίσιο)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1Κ.Σ.  ψιλοκομμένο δυόσμο, 1 Κ.Σ ψιλοκομμένο  Βασιλικό  και ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μια πρέζα μπαχάρι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γλ ξύδι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 3 Κ.σ ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο  αλεύρι για  το αλεύρωμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη και ανακατέψτε καλά. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 5-6 λεπτά μέχρις ότου όλα τα συστατικά ενοποιηθούν. Εάν το μίγμα είναι πολύ στεγνό προσθέστε λίγο νερό. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το  στο ψυγείο για τουλαχιστον 1 ώρα.

Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και πλάστε μικρά μπαλάκια. Βάλτε τα σε ένα πιάτο που έχετε βάλει λίγο αλεύρι και αλευρώστε τα. Τινάξτε τα πριν το τηγάνισμα ώστε να φύγει  το περίσσιο αλεύρι.

Τηγανίζουμε για 5 λεπτά πάνω κάτω  και στις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Δεδομένου ότι τρώγονται ακόμα και κρύα, αν σας μείνουν μερικά, μπορείτε να έχετε κάποια άλλη ώρα ένα νόστιμο σνακ με σαλάτα ή να τα κάνετε σάντουιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου