14/02/24

Μακαρονάδα του Καροτσέρη - Spaghetti alla Carrettiera

 


Αυτή η συνταγή προέρχεται από την Σικελία. Εδώ είναι ελαφρά τροποποιημένη, κάτι  σαν aglio e olio (σκόρδο  λαδι) και arrabbiata (καυτερή) μαζί, προσαρμοσμένη στις γευστικές μας προτιμήσεις κρατώντας όμως την αρχική δομή της που περιλαμβάνει σκόρδο και καυτερη πιπεριά. 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί χυμό ντομάτας ή ντοματάκια στον τρίφτη
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 chili ή λίγο καυτερό κόκκινο πιπέρι (όσο αντέχετε)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βάζετε το νερό για τα μακαρόνια να βράσει
Βάζετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να κάψει
Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο
Πριν μαυρίσει ρίχνετε την ντομάτα, τη ρίγανη, το chili, τη ζάχαρη και αλατίζετε με προσοχή. Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο μισό και σκεπάζετε το σκεύος. Αφήνετε να βράσει για 4-5 λεπτά.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Λίγο πριν να είναι έτοιμα (π.χ. στα 9 λεπτά όταν κανονικά είναι στα 11) τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα.
Ρίχνετε και την παρμεζάνα, ανακατεύετε καλά, τρίβετε μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου