12/09/20

Τορτίγιας Γεμιστές στο Φούρνο


 ΥΛΙΚΑ (Για ταψάκι 20Χ25 εκ)

  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • Γέμιση
    • 2-3 πιπεριές διάφορα χρώματα,
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1-2 σκλ. Σκόρδο
    • Καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας σας κατά προτίμηση Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα* (Δύο ροδέλες του ενός εκ)
    • 2  φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
    • Αλάτι , πιπέρι, πικάντικη πάπρικα
    • Λίγο ελαιόλαδο
  • Στήσιμο
    • Κίτρινο τυρί σε φέτες ή τριμμένο (Γκούντα- μοτσαρέλλα κλπ)
    • 5-6 πομοντόρι ή 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
    • 2 κουτ Κέτσαπ , λίγες σταγόνες Tabasco
    • 1, 5 κούπα χοντροτριμμένο regato ή πικάντικη γραβιέρα
    • Λίγο λειωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν χρησιμοποιήσετε Χοιρινή καπνιστή μπριζόλα όπως εγώ θα πρέπει να τις κόψετε σε μικρά κυβάκια.
Κόβετε τις πιπεριές το σκόρδο και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
Βάζετε σε βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε τα αλλαντικά. Σοτάρετε 3-4 λεπτά και τα αφαιρείτε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.  Σκεπάζετε και αφήνετε παράμερα.

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ανακατεύουμε και περιμένουμε 3-4 λεπτά να γυαλίσουν. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν 3 λεπτά, ή μέχρις να μαραθούν εντελώς οι πιπεριές. Βγάζουμε το τηγάνι απ τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα υλικά
Κόβουμε τις μισές ντομάτες (ή πομοντόρι) ρε λεπτές ροδέλες, και τις υπόλοιπες σε κυβάκια.
Τις δεύτερες τις βάζουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κέτσαπ και  το Tabasco. (οσο αντέχουμε)Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τις λεπτές κομμένες φέτες ντομάτες στον πάτο του σκεύους
Βουτυρώνουμε μια τορτίγια  και απ τις δυό πλευρές  και την γεμίζουμε βάζοντας αρχικά στη μέση μια φέτα κίτρινο τυρί και στη συνέχεια το ¼ από την γέμιση των αλλαντικών και κατόπιν το ¼ από τα σοταρισμένα λαχανικά. Τυλίγουμε και τοποθετούμε στο σκεύος. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες τρεις.
Περιχύνουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με το τριμμένο Regato (ή Γραβιέρα)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο  20-25 λεπτά.
Καλή Επιτυχία
* Αντι για ψιλοκομμένη καπνιστή χοιρινή μπριζόλα μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε φέτες από κάποιο καλό καπνιστό χοιρινό, όπως Fuego ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Εννοείται ότι αυτό δεν το σοτάρετε αλλά το βάζετε στο τέλος μαζί με το κίτρινο τυρί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου