23/09/20

Μπουτάκια Κοτόπουλου στο Γκριλ , με Πικάντικη Μαρινάδα



ΥΛΙΚΑ

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 2 Κ.σ πελτές ντομάτας
  • 1 Κ.σ.  Worcestershire Sauce (Γούστερ σως Από το ΣΜ)
  • 1 κ.τ.  γλ Soya Sauce (από το ΣΜ)
  • ½ κ.τ.γλ. καρύκευμα κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο μπούκοβο (όσο αντέχετε)
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνετε καλά τα μπουτάκια, τα σχίζετε κατά μήκος από τη μια πλευρά, μέχρι το κόκκαλο. Αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ . Έχετε ήδη  ανακατέψει με σύρμα  σε μπολάκι το πελτέ,  τις δυο sauce ,τα καρυκεύματα και το λάδι. Περιλούζετε τα μπουτάκια, ανακατεύετε να αλειφτούν από όλες τις μεριές, σκεπάζετε και αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο.

Τα απλώνετε μετά σε πυρέξ, τα περιλούζετε με τη μαρινάδα που έμεινε στο μπολ και  τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου. Ενδιάμεσα τα γυρίζετε και τα αλείφετε με τα ζουμιά τους, ώστε να μην καούν.

Σερβίρετε αμέσως , σκέτα σαν ορεκτικά ή και με άσπρο πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου