03/09/20

Στικς Kοτόπουλου με Σάλτσα carry

 


Πανεύκολο, πανγρήγορο, παννόστιμο. Αρέσει και στα παιδιά. Τι άλλο θέλετε?  Τρώγεται και σκέτο σαν ορεκτικό, ή σαν κυρίως πιάτο με ρυζάκι ή τορτελίνια τυριού!

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • Δύο στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια 2 Χ 10 εκ
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ.τ.γλ κάρρυ
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • 150 γρ κρ γάλακτος
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού κόψουμε τα στήθη σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε μπολ τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό κάρυ και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά. Φυλάμε στο ψυγείο για 10 -15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλιτικό τηγάνι και περνάμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε και το πετάμε και προσθέτουμε τα φιλετάκια. Τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές  ώστε να θωρακιστούν καλά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρις να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο carry ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη κρ γάλακτος. Ανακατεύουμε, απομακρύνουμε από τη φωτιά μόλις φουσκώσει και…..σερβίρουμε αμέσως .

Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και συνοδεύουμε με αφράτο ρύζι basmati!

 Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου