09/09/20

Ζυμαρένιες Τυρομπουκίτσες

 


Κάτι σαν τα φυστίκια ένα πράμα. Δεν μπορείς να φας μόνο μία. Αν αρχίσεις, δύσκολα σταματάς, ιδίως αν έχεις δίπλα και μια παγωμένη μπιρίτσα. Και τα άτιμα τρώγονται και κρύα εξ ίσου εύκολα. Ο λόγος για τις τυρομπουκίτσες με ζυμάρι ή ζυμαρένιες τυρομπουκίτσες. Δείτε λοιπόν το απίθανο σνακ.

ΥΛΙΚΑ (περίπου 40 -45 τεμ)

  • Ζύμη  κουρού
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι ( 220 γρ)
    • Αντίστοιχη ποσότητα σπορέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
    • 1 αυγό
    • Λίγο αλάτι
    • 1 κου τ. γλυκού κοφτό Baking Powder
    • Aλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει  (περίπου 450-500 γρ)
  • 1 κ.τ. Σούπας βούτυρο(βιταμ)
  • ½ κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί με έντονη γεύση σας αρέσει.
  • 200 γρ σκληρή φέτα τριμμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη κουρού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε λίγο λίγο ώστε να μη μας παραπέσει. Θέλουμε μια ζύμη λιπαρή και εύπλαστη - όχι πολύ σκληρή. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζύμωμα, αρκεί να ενοποιηθούν καλά τα υλικά. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε κατά μέρος τουλάχιστον μισή ώρα.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μια κουταλιά βιτάμ και το ενώνουμε με την ζύμη πλάθοντας ελαφρά με τα χέρια.

Προσθέτουμε τα τυριά. Ανάλογα με το γούστο μας κανονίζουμε  την αναλογία των δύο τυριών καθώς και την ποσότητα. (Οι προτεινόμενες αναλογίες ταίριαξαν  μια χαρά στη δική μου γεύση.)*

Πλάθουμε με τη ζύμη  μπαλάκια σαν μικρά καρύδια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλιτικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170οC. Έχετε το νου σας πάντως επειδή μιας και είναι μικρά, ψήνονται γρήγορα.

Αν θέλουμε, μερικά τα περνάμε από ένα πιάτο με σουσάμι, που ταιριάζει πολύ σε τέτοια σνακ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου