25/02/20
Λαγάνα
Παραδοσιακότατο και
νοστιμότατο αρτοσκεύασμα. Την θυμόμαστε πιτσιρικάδες με ταραμοσαλάτα, με χαλβά
και γενικά να συνοδεύει το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Εμένα τουλάχιστον με
ενθουσίαζε η ιδιαίτερη γεύση και υφή της. Και
στο κάτω κάτω γιατί να την τρώμε μόνο την Καθαρή Δευτέρα? Εμείς στο σπίτι τη
φτιάχνουμε και εκτός εποχής και
εξαφανίζεται πάραυτα.
Υλικά
- 1/2 κιλό συν 1 κούπα, Αλεύρι extra δυνατό (χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκια)
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο
Αυτές οι απίστευτες γαρίδες! Τις φτιάχνεις όπως θέλεις και δίνουν
νοστιμιά απίθανη. Τηγανητές, ψητές, σκέτες, με ρύζι, ή με ζυμαρικά. Φαντασία χρειάζεται και δεν θα
σε απογοητεύσουν ποτέ!
Ιδού λοιπόν μια ωραιότατη καλοκαιρινή συνταγή. Μη σας ξενίζει η κρέμα
γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε. Δένει πολύ ωραία και απαλύνει την υφή.
ΥΛΙΚΑ (Για δύο άτομα)
- 10-15 μέτριες γαρίδες (προτιμείστε φυσικά τις φρέσκες ,
23/02/20
Παστίτσιο
Ιταλική Ονομασία , Ελληνικό πιάτο! Και τι πιάτο ! Τρείς στρώσεις από
ζυμαρικά κιμά και μπεσαμέλ και σου δίνουν αυτό το απίστευτο έδεσμα, που είναι
διαδεδομένο στη λεκάνη της Αν Μεσογείου κυρίως. Η Ελληνική και πλέον γνωστή
παραλλαγή, φτιάχνεται από τα «Μακαρόνια για παστίτσιο» δηλαδή τα χοντρά
μακαρόνια με «τρύπα», τα Ιταλικά Buccatini, αλλά και με ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι, πέννες και
γενικώς ζυμαρικά χοντρά
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)