25/02/20

Τούρτα με Καραμελωμένα Αμύγδαλα και Καραμέλα


Εντυπωσιακή τούρτα για οικογενειακές γιορτές. Είναι ευκολότερη απ΄ όσο φαίνεται!
ΥΛΙΚΑ (Για τούρτα 24 εκ)
  • 3 δίσκοι παντεσπάνι
  • 1 δόση κρέμα πατισερί
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα.
  • 4 Κ.Σ. συν 1 φλιτζάνι ζάχαρη για την καραμέλα
  • Σιρόπι

Λαγάνα


Παραδοσιακότατο και νοστιμότατο αρτοσκεύασμα. Την θυμόμαστε πιτσιρικάδες με ταραμοσαλάτα, με χαλβά και γενικά να συνοδεύει το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Εμένα τουλάχιστον με ενθουσίαζε η ιδιαίτερη γεύση και υφή της. Και στο κάτω κάτω γιατί να την τρώμε μόνο την Καθαρή Δευτέρα? Εμείς στο σπίτι τη φτιάχνουμε και  εκτός εποχής και εξαφανίζεται πάραυτα.

Υλικά
  • 1/2 κιλό  συν 1 κούπα, Αλεύρι extra δυνατό (χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκια)

Γαριδομακαρονάδα με Ούζο


Αυτές οι απίστευτες γαρίδες! Τις φτιάχνεις όπως θέλεις και δίνουν νοστιμιά απίθανη. Τηγανητές, ψητές, σκέτες, με ρύζι, ή  με ζυμαρικά. Φαντασία χρειάζεται και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ!
Ιδού λοιπόν μια ωραιότατη καλοκαιρινή συνταγή. Μη σας ξενίζει η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε. Δένει πολύ ωραία και απαλύνει την υφή.
ΥΛΙΚΑ  (Για δύο άτομα)
  • 10-15 μέτριες γαρίδες (προτιμείστε φυσικά τις φρέσκες ,

23/02/20

Πιπερόπιτα με Πιπεριές Φλωρίνης και Φύλλο Κρούστας

Υλικά

  • Ένα πακέτο φύλλο κρούστας (11 φύλλα)
  • 4-5  Μεγάλες Πιπεριές Φλωρίνης (ή περίπου 600 γραμμ)
  • 1 πράσο (Το λευκό μέρος)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.τ.Σ.  Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • ½ κουτ.τ. γλ γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο μπούκοβο (όσο αντέχετε)
  • 250 γραμ φέτα τριμμένη στο χέρι

Παστίτσιο



Ιταλική Ονομασία , Ελληνικό πιάτο! Και τι πιάτο ! Τρείς στρώσεις από ζυμαρικά κιμά και μπεσαμέλ και σου δίνουν αυτό το απίστευτο έδεσμα, που είναι διαδεδομένο στη λεκάνη της Αν Μεσογείου κυρίως. Η Ελληνική και πλέον γνωστή παραλλαγή, φτιάχνεται από τα «Μακαρόνια για παστίτσιο» δηλαδή τα χοντρά μακαρόνια με «τρύπα», τα Ιταλικά Buccatini, αλλά και με ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι, πέννες και γενικώς ζυμαρικά χοντρά

21/02/20

Κεφτέδες με Σάλτσα Ντομάτα στο Τηγάνι



Η απλή σάλτσα ντομάτας, τα πολλά μπαχαρικά του κιμά και το ελαφρύ τηγάνισμα χωρίς πολύ λάδι δίνουν μια ξεχωριστή γεύση σε αυτούς τους κεφτέδες.
ΥΛΙΚΑ
Κιμάς
  • 600 γρ μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς λίπη
  • 400 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 αυγό

Σαρδέλες Φούρνου με Λαδορίγανη



Εξόχως νόστιμο, υγιεινό, ελαφρύ και οικονομικό πιάτο. Θέλετε κι  άλλα? Ταπεινό ψαράκι που γι αυτούς που "ξέρουν" (sic) αξίζει πάρα πολλά και βρίσκεται σε αφθονία στο τόπο μας. Ιδιαίτερα μου αρέσουν στη σχάρα (κάρβουνο).Εδώ , τις παρουσιάζουμε στο ταψί φούρνου λαδορίγανη με λεμόνι.

Σπαγγέτι Aglio e Olio


Κλασσική Ιταλική Μακαρονάδα.
Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φρέσκα τσίλι ή το αντίστοιχο μπούκοβο (όσο καυτερό αντέχετε)
  • ¾ φλυτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό

Φασόλια Γιαχνί με Λουκάνικα


Υλικά:
  • 300 γρ. φασόλια μέτρια
  • 300 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ολόκληρα ντοματάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο

Crème Μπεσαμέλ



ΥΛΙΚΑ

  • 1 lt γάλα
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 4 «γερές»  K.σ αλεύρι (περίπου 100 γραμ)
  • Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό συν 2 Κ.σ  χλιαρό γάλα