21/02/20

Σπαγγέτι Aglio e Olio


Κλασσική Ιταλική Μακαρονάδα.
Υλικά:
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 φρέσκα τσίλι ή το αντίστοιχο μπούκοβο (όσο καυτερό αντέχετε)
  • ¾ φλυτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε τα τσίλι και τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο βραστό νερό. Θα πρέπει να βράσουν μέχρι να γίνουν ίσα-ίσα aldente (για παράδειγμα αυτά που ο κατασκευαστής δίνει 11 λεπτά τα βγάζουμε στα 9 λεπτά). 
Ταυτόχρονα βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Βάζουμε το σκόρδο στο λάδι από την αρχή, πριν κάψει το λάδι.
Ανακατεύουμε το σκόρδο καθώς ζεσταίνεται και προσθέτουμε και το τσίλι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το σκόρδο να ροδίσει καλά αλλά με προσοχή να μην καεί και πικρίσει. Αλατίζουμε προσεκτικά. Θα χρειαστεί περίπου 9-10 λεπτά η διαδικασία, όσο δηλαδή χρειάζονται και τα σπαγγέτι να βράσουν.
Μόλις τα σπαγγέτι είναι έτοιμα αρχίσουμε και τα προσθέτουμε στο λάδι με το σκόρδο απ΄ευθείας από την κατσαρόλα με μια πηρούνα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, το λίγο νερό βοηθάει να μην στεγνώσουν. Αφού προσθέσουμε όλα τα σπαγγέτι ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό από αυτό της κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα, τρίβουμε φρέσκο μαύρο πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο λάδι ανακατεύουμε και πάλι καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδέψτε το με ένα καλό Chardonnay και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου