29/02/20

Στριφτές Τυρόπιτες



ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 6 φύλλα ζύμης χειροποίητα (συνιστάται) ή 12 φύλλα κρούστας
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα ως εδώ (Χειροποίητα φύλλα) και φτιάχτε τα φύλλα.
Χοντροτρίψτε το τυρί φέτα και ρίξτε λίγο πιπέρι.

Rissoto με Γαρίδες και Kολοκυθάκια


Όπου μπλέκουν οι άτιμες οι γαρίδες, μυρίζει…ουζομεζές.  Αυτό το συγκεκριμένο όμως το σερβίρετε και με άσπρο κρασάκι. Δοκιμάστε το
ΥΛΙΚΑ (για 4)
  • 20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (περίπου 750 gr)
  • 1,5 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (δηλαδή Arborio ή ρύζι καρολίνα)
  • 4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

28/02/20

Ντολμαδάκια Γιαλατζι



ΥΛΙΚΑ
  • 60-65 αμπελόφυλλα μεσαίου μεγέθους
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος μόνο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους

Γλυκά Πουράκια Γεμιστά με Ξηρούς Καρπούς και Επικάλυψη Σοκολάτα

Γευστικότατο γλύκισμα.Το μυστικό είναι να έχετε καλό φύλλο κρούστας , ώστε να μη σπάει και φρέσκους ξηρούς καρπούς.
ΥΛΙΚΑ

  • 8 φύλα κρούστας
  • Γέμιση
    • 2 φλυτζ σπασμένοι ξηροί καρποί (Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)
    • 50 γρ κουβερτούρα τριμμένη
    • 3-4 φέτες πορτοκάλι γλυκό ψιλοκομμένες
    • ½ φλιτζάνι άχνη (προαιρετικά)
    • 1 φλυτζ  βούτυρο λειωμένο

Σπαγγέτι αλά Puttanesca


Μια μακαρονάδα με έντονες γεύσεις. Είναι από τις αγαπημένες  μου κόκκινες μακαρονάδες.
ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι μέτρια. (500 γρ)
  • 1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας σε λάδι (καθαρό 50 gr)
  • 10 μαύρες ελιές κομμένες  ( χωρίς το κουκούτσι)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 Κ.σ κάπαρη

27/02/20

Τυροπιτάκια με Κρούστα


Ιδανικό σνακ για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο.  Βάλτε ο,τι γέμιση θέλετε, τυλίξτε τα όπως θέλετε και το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι, να είναι σωστό το τύλιγμα ώστε να μη χάσετε τη γέμιση και να είναι αρκετά μικρά ώστε να γίνουν μια μπουκιά. Εμείς εδώ προτιμήσαμε  τα κλασικά τριγωνάκια με γέμιση φέτα και ανθότυρο.
ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο

Σκορδομακαρονόσουπα


Λίγο γλωσσοδέτης  ο τίτλος αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Μιας και είμαστε φαν των ζυμαρικών, δεν χάνουμε ευκαιρία να τα δοκιμάζουμε σε διάφορες version. Αντί λοιπόν για σκορδομακαρονάδα συνηθισμένη, μαγειρέψαμε …σούπα. ΠΡΟΣΟΧΗ
Να τα σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ μόλις βράσουν, θα πρέπει να έχετε στρώσει το τραπέζι και να τα περιμένετε να βγούν, διαφορετικά θα ρουφήξουν το ζουμί , θα λασπώσουν και θα βγεί άλλο φαγητό.
ΥΛΙΚΑ 

  • 1 πακ. σπαγγέτι Νο 10

26/02/20

Ζεματιστή Μακαρονάδα


Από την Πελλοπόνησο! Η απόλυτη νοστιμιά της απλότητας! Άλλη μια απόδειξη πως δεν χρειάζονται πολύπλοκες συνταγές και τεχνικές , προκειμένου να απολαύσουμε ένα νοστιμότατο πιάτο. Απλά αξιοποιούμε την εμπειρία των γιαγιάδων. Ένα πακέτο μακαρόνια, καλής ποιότητας  ξερή μυζήθρα και ελαιόλαδο. Αυτά είναι όλα κι όλα που χρειαζόμαστε. Αν μάλιστα έχουμε όρεξη και φτιάξουμε μόνοι μας ζυμαρικά τότε έχουμε το κατ΄εξοχήν παραδοσιακό πιάτο . Προσέξτε λοιπόν τι απλό που είναι.
ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο μακαρόνια (ο,τι ζυμαρικό θέλουμε).

25/02/20

Τούρτα με Καραμελωμένα Αμύγδαλα και Καραμέλα


Εντυπωσιακή τούρτα για οικογενειακές γιορτές. Είναι ευκολότερη απ΄ όσο φαίνεται!
ΥΛΙΚΑ (Για τούρτα 24 εκ)
  • 3 δίσκοι παντεσπάνι
  • 1 δόση κρέμα πατισερί
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα.
  • 4 Κ.Σ. συν 1 φλιτζάνι ζάχαρη για την καραμέλα
  • Σιρόπι

Λαγάνα


Παραδοσιακότατο και νοστιμότατο αρτοσκεύασμα. Την θυμόμαστε πιτσιρικάδες με ταραμοσαλάτα, με χαλβά και γενικά να συνοδεύει το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας. Εμένα τουλάχιστον με ενθουσίαζε η ιδιαίτερη γεύση και υφή της. Και στο κάτω κάτω γιατί να την τρώμε μόνο την Καθαρή Δευτέρα? Εμείς στο σπίτι τη φτιάχνουμε και  εκτός εποχής και εξαφανίζεται πάραυτα.

Υλικά
  • 1/2 κιλό  συν 1 κούπα, Αλεύρι extra δυνατό (χρησιμοποίησα αλεύρι για τσουρέκια)