29/02/20

Rissoto με Γαρίδες και Kολοκυθάκια


Όπου μπλέκουν οι άτιμες οι γαρίδες, μυρίζει…ουζομεζές.  Αυτό το συγκεκριμένο όμως το σερβίρετε και με άσπρο κρασάκι. Δοκιμάστε το
ΥΛΙΚΑ (για 4)
  • 20-25 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (περίπου 750 gr)
  • 1,5 φλιτζάνι ρύζι για ριζότο (δηλαδή Arborio ή ρύζι καρολίνα)
  • 4 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.γλ  ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι χοντροκομμένο.
  • ½ lt ζεστό ζωμό λαχανικών  (προτιμότερο, διαφορετικά ζεστό νερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάλτε τα κελύφη από τις γαρίδες, αλλά κρατήστε  τα κεφάλια τους. Αφήστε όμως μερικές ολόκληρες για διακόσμηση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε το κολοκύθι σε κύβους. Ανακατέψτε προσεκτικά και αλατίστε. Σημειώστε ότι μιας και θα  χρησιμοποιήσετε  παρμεζάνα και άνηθο ,να είστε προσεκτικοί με το αλάτι. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Βγάλτε τις γαρίδες και κρατείστε τες  κατά μέρος καλυμμένες. Ρίχνουμε το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέστε ½ φλιτζάνι του ζεστού ζωμού (ή νερό). Υπό συνεχή ανάδευση προσθέστε σταδιακά το ζεστό ζωμό. Δοκιμάστε το ρύζι και όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τη φρέσκια ​​κρέμα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Πασπαλίζετε τα μυρωδικά και τη παρμεζάνα, ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο φρέσκο ​​και χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως. Διακοσμήστε τα πιάτα με τις ολόκληρες γαρίδες που είχατε κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου