27/02/20

Σκορδομακαρονόσουπα


Λίγο γλωσσοδέτης  ο τίτλος αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Μιας και είμαστε φαν των ζυμαρικών, δεν χάνουμε ευκαιρία να τα δοκιμάζουμε σε διάφορες version. Αντί λοιπόν για σκορδομακαρονάδα συνηθισμένη, μαγειρέψαμε …σούπα. ΠΡΟΣΟΧΗ
Να τα σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ μόλις βράσουν, θα πρέπει να έχετε στρώσει το τραπέζι και να τα περιμένετε να βγούν, διαφορετικά θα ρουφήξουν το ζουμί , θα λασπώσουν και θα βγεί άλλο φαγητό.
ΥΛΙΚΑ 

  • 1 πακ. σπαγγέτι Νο 10
  • 3 σκελ *. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½  κονσέρβα αλεσμένη ντομάτα ή 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μούλτι)
  • 3 ντομάτες λιαστές
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1,5 λίτρο ζεστό  νερό όπου έχουμε διαλύσει ½ κύβο ζωμού κότας
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Φρεσκοκομμένο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Λιώνουμε το σκόρδο * (αν θέλετε βάλτε παραπάνω η λιγότερο – σκορδομακάρονα είναι, ε?)  και το σοτάρουμε στο ζεστό λάδι, βάζουμε και το πελτέ, τη ντομάτα, αλάτι – πιπέρι, ανακατεύυμε. Προσθέτουμε το βραστό νερό με το ζωμό, και ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις. Σπάμε μέσα τα μακαρόνια στα δύο, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει
 για 10 λεπτά. Το φαγητό πρέπει  να είναι ζουμερό, κάτι σαν σούπα (αλλά αν θέλουμε επίσης με λιγότερο νερό ώστε να απορροφηθεί από τα μακαρόνια, Θα βγει κάτι σαν μακαρόνια μπλούμ. Εγώ προτίμησα την εκδοχή σούπας. )
Σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο βασιλικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου