29/02/20

Στριφτές Τυρόπιτες



ΥΛΙΚΑ
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 6 φύλλα ζύμης χειροποίητα (συνιστάται) ή 12 φύλλα κρούστας
  • Λίγο λάδι ή βούτυρο για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα ως εδώ (Χειροποίητα φύλλα) και φτιάχτε τα φύλλα.
Χοντροτρίψτε το τυρί φέτα και ρίξτε λίγο πιπέρι.
Λαδώστε  και διπλώστε ένα φύλλο ζύμης στη μέση για να γίνει ένα ημικύκλιο. Πάρτε 2-3 κουταλάκια της τριμμένης φέτας και απλώστε τα σε όλο το φύλλο προς την ευρεία πλευρά. Διπλώστε να δημιουργήσετε ένα επίμηκες σχήμα
Περιστρέψτε το για να δώσετε το σχήμα σαλίγκαρου. Αλείψτε με ελαιόλαδο.
Συνεχίστε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα. Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα ταψί όπου έχετε βάλει λαδόκολλα και ψήστε για 35 λεπτά σε 170 ο.
 
* Αν χρησιμοποιείτε φύλλα κρούστας, πάρτε δύο, αλείψτε μεταξύ τους με ελαιόλαδο, βάλτε το ένα πάνω στο άλλο, διπλώστε (πάνω από το μισό το άλλο μισό,) και συνεχίστε όπως παραπάνω. Ευκολότερη αλλά λιγότερο νόστιμη λύση.
** H Η Σκοπελίτικη έκδοση θέλει τα στριφτάρια να τηγανίζονται αντί να ψήνονται στο φούρνο. Αυτή η λύση είναι προτιμητέα για τυρόπιτες φτιαγμένες με κρούστα, ή όταν τα φύλλα που ανοίγετε είναι χοντρά, συνεπώς μπορεί να σας ξεραθούν στο φούρνο. Υπάρχει όμως και ο  κίνδυνος να γίνουν βαρειές και δύσπεπτες αν δεν τηγανιστούν σωστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου