07/03/20

Τυρόπιτα Αλλιώτικη


Πρωτότυπη, εύκολη και νοστιμότατη. Ένα σνακ για όλες τις ώρες
ΥΛΙΚΑ
  • 10 φύλλα κρούστα για πίτες (περίπου 1 πακέτο)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ. ) γιαούρτι
  •  1 κούπα τριμμένο  κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση κεφαλογραβιέρα)
  • 2 κούπες του τσαγιού γάλα
  • 2-3 αυγά (κατά βούληση)
  • Λίγο πιπέρι
  • Σουσάμι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • Λίγο ξερό δυόσμο και λίγο αλάτι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λειώνουμε με το πηρούνι σε  μεγάλο μπωλ τη φέτα. Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, το γιαούρτι, λίγο πιπέρι και αν θέλουμε λίγο ξερό δυόσμο και λίγο αλάτι. Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ (20 Χ 30 εκ)  και στρώνουμε  4 φύλλα λαδωμένα ανάμεσά τους. Απλώνουμε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα , στη συνέχεια 2 φύλλα και από πάνω την υπόλοιπη μισή γέμιση. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα που τα στρώνουμε αφού τα λαδώσουμε ανάμεσα. Κόβουμε ότι φύλλα περισσεύουν και τα υπόλοιπα τα γυρίζουμε προς τα μέσα τυλίγοντας σε κόρθο.
Σε Μπωλ αναμιγνύουμε καλά το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε τη πίτα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Ψήνουμε στους 170-180ο για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας) και μέχρι να πάρει η πίτα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα
Αφήνουμε 15 λεπτά να κάτσει πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου