07/03/20

Κεικ Σοκολάτας με Γλάσσο Σοκολάτας



Σοκολάτα η χαρά των παιδιών. Πως είπατε? Και των Μεγάλων και των Μεγάλων J
ΥΛΙΚΑ
  • 400γρ (2 φλυτζ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 (3/4 φλυτζ) γρ κακάο σκόνη (πικρό , χωρίς ζάχαρη)
  • 1,5 φλυτζ.  Ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη soft
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλυτζ γάλα
  • 1 κάψουλα βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπωλ του μίξερ ή σε άλλο μεγάλο μπωλ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μα το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλ τα αυγά το γάλα και τη μαργαρίνη, όλα σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ (ή με το αντίστοιχο αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός) σιγά στην αρχή μέχρι τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και στη συνέχεια στη μεσαία ταχύτητα για τέσσερα (4) λεπτά. Θα πρέπει να προκύψει ένα παχύρευστο αλλά αφράτο μίγμα.
Βουτυρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Θα πρέπει να φθάσει περίπου στα 2/3 του ύψους της φόρμας. Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα «χαράζουμε» ελαφρά την επιφάνεια περιμετρικά και στο κέντρο για να  φύγει ο αέρας ώστε να μη φουσκώσει και σκάσει.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο αέρα για 1 ώρα περίπου
Αφήνουμε 15 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει καλά.
Όταν κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή το καλύπτουμε με Γλάσο σοκολάτας. Εμείς προτιμήσαμε το γλάσσοJ
Γλάσσο
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι 125 γρ κρέμα γάλακτος. Μόλις αχνίσει απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 125 γρ Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λειώσει εντελώς. Προσθέτουμε 1 Κ.σ κονιάκ και 1 γεμάτη Κ.σ μαργαρίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και το βούτυρο. Μεταφέρουμε σε άλλο μπωλ και περιμένουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου