07/03/20

Cacio e pepe


Με δύο υλικά Τυρί και πιπέρι και φτιάχνουμε μια πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα.  Προσοχή μόνο στο συντονισμό να πετύχουμε το σωστό timing .
ΥΛΙΚΑ (3-4 άτομα)
  • Μιάμιση  κούπα τυρί  τριμμένο σε σκόνη (pecorino, παρμεζάνα ή μίξη των δύο )
  • 1 κουτ.τ. Σ γεμάτη κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όσο βράζουν τρίβουμε τα τυριά και τα βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.  Κοπανάμε τους κόκκους πιπεριού στο γουδί ή με όποιο τρόπο θέλουμε Αρκεί να είναι χοντροκοπανισμένοι.  Αν έχουμε ρυθμιζόμενο μύλο πιπεριού που τους κόβει χοντρούς ακόμα καλυτέρα.
Ρίχνουμε το πιπέρι σε  βαθύ ευρύχωρο τηγάνι. Τρία λεπτά Πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά που βράζουν, ανάβουμε το μάτι και αρχίσουμε να καβουρδίζουμε το πιπέρι. Δεν βάζουμε λάδι. Απλό καβούρντισμα.  Θα το κάνουμε για ένα με ενάμισυ λεπτό περίπου, μέχρις να βγούν όλα τα αρώματα. Παίρνουμε 2-3 Κ.τ. Σ  από το νερό που βράζει και το ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια βγάζουμε δύο κούπες από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και «σβήνουμε»  το πιπέρι που καβουρδίζεται. Ανακατεύουμε. Με κατάλληλη πιρούνα βγάζουμε τα ζυμαρικά που ακόμα βράζουν και τα προσθέτουμε στο Τηγάνι . Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο. Μόλις τα ζυμαρικά πιουν όλα τα υγρά ενσωματώνουμε την κρέμα τυριών που είχαμε στο μπολ , ανακατεύοντας συνεχώς με μια πιρούνα..
Σερβίρουμε αμέσως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου