04/03/20

Πίτσα (Pizza) Krostini


Είναι μια πίτσα, με λεπτή, τραγανή ζύμη, πολύ ελαφριά και Ελληνική..:)
ΥΛΙΚΑ
Για 1 πίτσα διαμέτρου 35 εκατοστών
Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 150-160 γρ. περίπου χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι στον τρίφτη)
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε με τη ζύμη, τουλάχιστον 2,5 ώρες πριν το ψήσιμο.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τη μαγιά και περίπου το μισό νερό ή και παραπάνω ώστε να αποκτήσουμε ένα πηχτό χυλό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά ή και περισσότερο να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι, και αρχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό. Όταν σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε και το λάδι και ζυμώνουμε για λίγο ακόμα. Στο τέλος πρέπει να έχουμε αποκτήσει μια μαλακή και αφράτη ζύμη που ίσως κολλάει ελαφρά και δεν έχει απορροφήσει εντελώς το λάδι.
Τη μεταφέρουμε σε μπωλ, την σκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 2 ώρες ώστε να διπλασιάσει τον όγκο της.
Η γέμιση:
Κόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, τα βάζουμε σε ένα μπωλ με ελάχιστο λάδι, αλάτι και ρίγανη και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Η πίτσα:
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου περίπου 40 εκ. Είναι τόσο μαλακό και εύπλαστο το ζυμάρι που ανοίγει και με τα χέρια.
Αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 35 εκ και τοποθετούμε το φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.
Αραδιάζουμε και τα λαχανικά από πάνω.
Ψήνουμε σε δυνατό, καλά προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς), για 10-12 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου