ΥΛΙΚΑ:
- 5 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι του καφέ μπράντι
- 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
- 2κ.σ. βούτυρο
- Λάδι
- 1,25 λίτρο (5 cups) ζωμό βοδινού (κατά προτίμηση σπιτικό)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
Δροσερό και αρωματικό πιάτο που μπορείτε να το συνοδέψετε με ρύζι ή ζυμαρικά
ΥΛΙΚΑ
Μία από τις πολλές εφαρμογές της κίτρινης κολοκύθας, είναι και η κολοκυθόπιτα. Γίνεται αλμυρή ή γλυκιά . Εδώ έχουμε την αλμυρή έκδοση που την προτιμώ. Όπως προτιμώ και στις περισσότερες πίτες το χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Επειδή το κολοκύθι στο ψήσιμο λειώνει, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια αφράτη κρεμώδης γέμιση.
ΥΛΙΚΑ (Για ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ)
Για τους λάτρεις του Ιταλικού ψωμιού.
Λεπτό, με τραγανή κόρα και αφράτο μέσα. Πήρε το όνομά του από το σχήμα
του … ciabata στα Ιταλικά σημαίνει παντόφλα.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη ζύμη της Ναπολιτάνικης Πίτσας, με τη οποία το
φτιάχνουν. Και επειδή οι «μερακλήδες» αφήνουν το ζυμάρι να φουσκώσει και να
δέσει όλο το βράδυ, το λένε και ψωμί της Νύχτας.
Αν όμως έχετε το κατάλληλο δυνατό αλεύρι και δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε όλο το βράδυ μια
χαρά θα το φτιάξετε χωρίς να περιμένετε όλη τη νύχτα.
ΥΛΙΚΑ (3 φρατζόλες 10 Χ 30 εκ)
ΥΛΙΚΑ
Μια όμορφη και εντυπωσιακή παραλλαγή.