30/01/24

Μαυρομάτικα με Σπανάκι Γιαχνί

 


Εύκολο πιάτο.  Και νόστιμο. Και υγιεινό. Και αν σας περισσέψει τρώγεται ωραιότατα την επομένη. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γ μαυρομάτικα φασόλια
  • 500 γ φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
  • 1 κονσέρβα τομάτα στο τρίφτη
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  • Λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • Λίγη ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κανονικά τα μαυρομάτικα φασόλια δεν χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη. Αν όμως δεν είστε σίγουροι για τη ποιότητά τους ή αν είναι περσινά κλπ, συνεπώς θα είναι δύσκολα στο βράσιμο, τότε καλό θα ήταν να τα μουλιάζατε από την προηγούμενη το βράδυ.

Βάζετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό και αφήνετε τα φασόλια να πάρουν μια βράση. Σουρώνετε τα φασόλια . Στη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφριά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα φασόλια και λίγο νερό ίσα να τα καλύψει. Ρίξτε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη  και τα πιπέρια. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 2 ώρες περίπου. Δοκιμάστε τα φασόλια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίξτε το σπανάκι (μόνο τα φύλλα) που τα έχετε σωτάρει προηγουμένως ελαφριά να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέστε αλάτι και τον άνηθο (μάραθο) και βράστε με ανοιχτή κατσαρόλα για 10 λεπτά. Δοκιμάστε το αλάτι. Προσέξτε να μην έχει πολλά υγρά, αλλιώς βράστε λίγο ακόμα με ανοιχτό καπάκι. Αφήστε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου