15/01/24

Σπανακόριζο

 

Κλασσικό, υγιεινό, νόστιμο. Χωρίς άλλα λόγια

ΥΛΙΚΑ

Ένα κιλό φρέσκο σπανάκι (ή , ½ Κιλό κατεψυγμένα φύλλα από το ΣΜ)

2-3 φρ κρεμμυδάκια 1 μέτριο κρεμμύδι

½ ματσάκι άνηθο

1 και ½ ρύζι Καρολίνα

½ κονσέρβα ντοματάκια στον τρίφτη, ή 2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο λάδι

Λίγο ζεστό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, κρατάμε μόνο τα φύλλα τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια και τα ζεματίζουμε για 1-2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα στύβουμε να βγάλουν τα υγρά τους. (Από αυτό το σημείο και ύστερα συνεχίζουμε και όταν έχουμε χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα φύλλα)

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε γερά για να σωταριστεί. Μόλις πιεί τα υγρά του ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα Τσεκάρουμε τα υγρά, προσθέτουμε λίγο λάδι αν νομίζουμε ότι λείπει (λαδερό είναι, μη ξεχνιόμαστε). Σκεπάζουμε,  χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λ περίπου (όσο χρειάζεται να βράσει το ρύζι). Τσεκάρουμε ενδιάμεσα το αλάτι και  τα υγρά μη  τυχόν και μας κολλήσει. Επειδή περιέχει ρύζι, το βγάζουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, μιας και το ρύζι θα τραβήξει υγρά έως ότου σερβιριστεί.

Όπως όλα τα λαδερά σερβίρεται ΚΑΙ σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και ζεστό. Πάντα όμως  στύβουμε  από πάνω λεμόνι (στο πιάτο μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου