13/01/24

Τάρτα Σπανάκι με Σφολιάτα Η…εύκολη

 


Χωρίς να φτιάξετε δική σας ζύμη, μόνο με μια σφολιάτα και λίγο σπανάκι , ακόμα και από την κατάψυξη. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο βραδινό γευματάκι, αλλά και συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.

ΥΛΙΚΑ (για ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ.)

  • 1 στρογγυλό φύλλο σφολιάτας
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος) κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 Κσ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ φέτα χοντροσπασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό  έπειτα αφαιρέστε το από το τηγάνι και διατηρείστε  το στην άκρη.

Στο ίδιο κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι ολόκληρη την επιφάνεια ενός εκ. 23 στρογγυλής ταρτιέρας. Απλώστε ομοιόμορφα το φύλλο σφολιάτας και βεβαιωθείτε ότι εκτείνεται περίπου 3 εκ από τα χείλη του της.

Τακτοποιήστε ομοιόμορφα το μείγμα σπανάκι στο ταψί και πασπαλίστε με το τυρί φέτα.

Στη συνέχεια, διπλώστε την ζύμη που εξείχε προς το εσωτερικό της τάρτας.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στην χαμηλότερη σκάλα  για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου