31/01/20

Τούρτα Black Forest


Μία Εορταστικότατη και πολύ εντυπωσιακή τούρτα. Η έκπληξη είναι ότι είναι πανεύκολη και η μοναδική δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε είναι να φτιάξετε το παντεσπάνι (αν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμο) και η φαντασία σας στον στολισμό.
ΥΛΙΚΑ (Για τούρτα 24 εκ)
  • Παντεσπάνι (2 ή 3 δίσκοι)
    • 6 αυγά
    • ¾  φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη

29/01/20

Σαλάτα Ταμπουλέ


Μας έρχεται από την Μ. Ανατολή και είναι μια δροσιστικότατη και πολύ ευωδιαστή σαλάτα. Σερβίρεται και σαν συνοδευτικό σε κρεατικά. Με βάση το μαϊντανό, το πλιγούρι (ενίοτε και κους κους) και την ντομάτα φτιάχνεται ποικιλοτρόπως. Σήμερα δοκιμάσαμε μία από τις πολλές εκδοχές της.
ΥΛΙΚΑ (Ένα βαθύ πιάτο)
  • ¾ από ένα φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
  • 1 και ¼ φλιτζ, του τσαγιού ζεστό νερό

Πικάντικος Σπιτικός Γύρος Με Αραβική Πίτα και Ταμπουλέ




Να εξηγούμαστε. Δεν εννοούμε το γύρο που τρώμε στα σουβλατζίδικα. Απλά ψήσαμε χοιρινό σε πολύ λεπτές φετούλες ώστε να προσομοιάζει κατά το δυνατόν στον χοιρινό γύρο. Του προσθέσαμε καρυκεύματα και το συνοδεύσαμε με σαλάτα ταμπουλέ, σως γιαουρτιού και αραβικές πίτες
Το αποτέλεσμα ήταν ένα νοστιμότατο σνακ, που με την συνοδεία παγωμένης μπύρας μας ενθουσίασε.
ΥΛΙΚΑ (4-6 άτομα)
  • Περίπου ένα κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο (πείτε στον κρεοπώλη να σας το κόψει λεπτές φέτες)

Κάστανα Στιφάδο




Χριστουγεννιάτικο και όχι μόνο πιάτο. Η νοστιμάδα του στιφάδου σε συνδυασμό με τα κατ’ εξοχήν Χειμωνιάτικα κάστανα δίνουν καταπληκτικό αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Ψαρονέφρι με Πικάντικη Σάλτσα κ Αρωματική Πατατσαλάτα


ΥΛΙΚΑ (2 Άτομα)
Για το ψαρονέφρι
  • 500 γραμ ψαρονέφι (Ένα μεγάλο ή δύο μέτρια)
  • 3 σκ μέτριες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το λευκό και λίγο απ το πράσινο μέρος)

Πέννες Αλα Αραμπιάτα (Penne all' Arrabbiata)




Ένα από τα κλασσικότερα Ιταλικά πιάτα με ζυμαρικά. Και παρά το όνομα τους που παραπέμπει αλλού, τελικά σημαίνει  «Θυμωμένες πέννες». Και αυτό επειδή κυριαρχούν το σκόρδο και η καυτερή πιπεριά. Αυτά τα δύο υλικά μαζί με τη σάλτσα πομοντόρι συνιστούν τα μοναδικά σχεδόν υλικά που χρησιμοποιούνται, που δίνουν μια απλή αλλά συνάμα πεντανόστιμη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ (3-4 άτομα)
1 πακέτο penne regati (εν προκειμένω χρησιμοποιήσαμε ριγκατόνι μιας και μας έλειπαν οι πεννες J . Δεν υπάρχει όμως ιδιαίτερη διαφορά)

Καραμελωμένα Κρεμμύδια με Κονιακ




Ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητό χοιρινό ή χοιρινές μπριζόλες
Υλικά
  • 1 Κιλό κρεμμυδάκια (κροκάδια/στιφάδο)
  • 3-4 μέτριες τομάτες σφιχτές
  • Λίγο αλάτι
  • 2 γεμάτες K.σ ζάχαρη

Ψωμί με Προζύμι και Μπύρα στη Γάστρα


Αλεύρια (παντός είδους) δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι, ούτε και οι μπύρες οπότε … πάμε:
ΥΛΙΚΑ
        *    ½ κούπα προζύμι χωριάτικο
  • 750 γραμ  Αλευρι δυνατό
  • 1 κουτακι μπύρα
  • 1 κοφτη κουτ. Τ. γλ. Αλάτι
  • Λίγο χλιαρό νερό

Χοιρινά Ρολάκια Γεμιστά




Πολύ γευστικό πρώτο πιάτο, ή απλά μεζές σε ένα τραπέζωμα. Συνδυάστε το με ζυμαρικά, ρύζι ό,τι θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
  • 8 φιλετάκια χοιρινά
  • 2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες και αναμεμιγμένες με ένα Κουτ. τ. γλ. ελαιόλαδο ή  1 κουτ. τ. Σ πολτός σκόρδου

Γεμιστό Πικάντικο Κοτόπουλο στη Γάστρα




Πολύ Νόστιμο και  ζουμερό κοτόπουλο!
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο 1,8 – 2 κιλά
  • 1-2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • Λίγο extra ελαιόλαδο