29/01/20

Κάστανα Στιφάδο




Χριστουγεννιάτικο και όχι μόνο πιάτο. Η νοστιμάδα του στιφάδου σε συνδυασμό με τα κατ’ εξοχήν Χειμωνιάτικα κάστανα δίνουν καταπληκτικό αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello (προαιρετικά)
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες ή μια συσκευασία 500γρμ «ντομάτες στο τρίφτη»
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτα
  • αλάτι πιπέρι, 1 ξύλο κανέλα, 4-5 μοσχοκάρφια, 2 φύλλα δάφνης,
  • ½ κουτ. τ. γλ Κόκκοι μπαχάρι
  • Λίγο Νερό 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα σταυρωτά στη βάση τους και τα βράζουμε για λίγο σε δυνατή φωτιά,(15’ περίπου)  για να μπορούμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τα βγάζουμε και τα Ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (εφόσον χρησιμοποιήσουμε) και σβήνουμε με το κρασί.
Σειρά έχουν τα κάστανα, που τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε νερό σχεδόν να τα σκεπάσει και, μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε καρτερικά να σιγομαγειρευτεί, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη σπάσουν τα κάστανα, ανά διαστήματα.
Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Μόλις η σάλτσα δέσει, το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου