31/01/20

Τούρτα Black Forest


Μία Εορταστικότατη και πολύ εντυπωσιακή τούρτα. Η έκπληξη είναι ότι είναι πανεύκολη και η μοναδική δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε είναι να φτιάξετε το παντεσπάνι (αν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμο) και η φαντασία σας στον στολισμό.
ΥΛΙΚΑ (Για τούρτα 24 εκ)
  • Παντεσπάνι (2 ή 3 δίσκοι)
    • 6 αυγά
    • ¾  φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη
    • 1  φλιτζανι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουτ τ. Σ. κακάο σκόνη (πικρό)
    • 1 κ.τ. Σ. baking
    • 4 κ. τ. Σ. σπορέλαιο ή λειωμένη μαργαρίνη
  • 500 γραμ Σαντιγύ
    • 500 γραμ  κρέμα γάλακτος
    • 3 κ.τ. Σ. άχνη
  • 1 βαζάκι (600γραμ) πικρό βύσσινο (sour cherries)
  • Σιρόπι
    • 1 φλιτζάνι υγρό από τα βύσσινα
    • ½ φλιτζάνι  ζάχαρη.
    • ½ κουτ. τ. Σ μπραντυ ή κιρς
  • Στόλισμα
    • ½ φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
    • ½ πλάκα κουβερτούρα τριμμένη ή σε φλοίδες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι, εί δυνατόν από την προηγούμενη. Μπορούμε βεβαίως να αγοράσουμε έτοιμα από το Σ.Μ για να απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την διαδικασία.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
Χτυπάμε σε μίξερ χειρός τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτη κρέμα και να ασπρίσουν. Ταυτόχρονα χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν απαλή μαρέγκα.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking και το κακάο και τα κοσκινίζουμε.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στους κρόκους αναδεύοντας ελαφρά από κάτω προς τα πάνω ώστε να μη ξεφουσκώσει η κρέμα . Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο το λάδι (ή το βούτυρο).
Στο τέλος ενσωματώνουμε πολύ απαλά την μαρέγκα.
Έχουμε στρώσει σε τσέρκι 24 εκ λαδόκολλα στο πάτο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο για 25-30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα ή λεπτό μαχαίρι αν έχει ψηθεί (όταν το μπήξουμε θα πρέπει να βγει στεγνό). Περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα (τσέρκι)
Αυτή η δουλειά θα πρέπει να γίνει από την προηγούμενη ημέρα για να μπορεί να κοπεί σε δίσκους ευκολότερα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής
Σουρώνουμε το βαζάκι με τα βυσσινα. Κρατάμε ένα φλιτζάνι υγρό. Το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με ½ φλιτζάνι ζάχαρη, τα ¾  από τα βύσσινα και το μπράντυ. Βράζουμε  για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την κρ γάλακτος με την άχνη σε σφικτή Σαντιγύ.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο ή τρεις δίσκους (εμεί χρησιμοποιήσαμε 2 δίσκους)
Ακουμπάμε τον 1ο σε πιατέλα όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί προκειένου να μαζέψει τα διαφορα περισσεύματα κατά το στολισμό της τούρτας  και με ένα πινέλο τον ποτίζουμε με το μισό σιρόπι.
Απλώνουμε μια γερή δόση Σαντιγύ, όσο μπορούμε ισοπαχή. Γεμίζουμε με τα βύσσινα που βάλλαμε να βράσουν με το σιρόπι  και τα πιέζουμε ελαφριά μέσα στη Σαντιγύ.
Ακουμπάμε από πάνω το 2ο δίσκο παντεσπάνι τον οποίο επίσης εμποτίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Απλώνουμε σαντιγύ από πάνω και περιφερειακά από την τούρτα . Τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε το πλάι με τη τρούφα. Με την υπόλοιπη Σαντιγύ και με την βοήθεια ενός κορνέ  κάνουμε στη βάση και στη κορυφή σχηματάκια. Σε κάθε κορνέ της επιφάνειας βάζουμε και από ένα βύσσινο από αυτά που δεν χρησιμοποιήσαμε για το σιρόπι. Πασπαλίζουμε κατά βούληση με τρίματα ή φλοίδες κουβερτούρας! Αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα που είχαμε από κάτω.

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου