29/01/20

Χοιρινά Ρολάκια Γεμιστά




Πολύ γευστικό πρώτο πιάτο, ή απλά μεζές σε ένα τραπέζωμα. Συνδυάστε το με ζυμαρικά, ρύζι ό,τι θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
  • 8 φιλετάκια χοιρινά
  • 2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες και αναμεμιγμένες με ένα Κουτ. τ. γλ. ελαιόλαδο ή  1 κουτ. τ. Σ πολτός σκόρδου
  • Τυρί κρέμα της αρεσκείας σας (Εδώ χρησιμοποιήσαμε Philadelphia)
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
  • ½ κουτάκι  μπύρα για το σβήσιμο

Σάλτσα

  • 1 κουτ. τ. γλ βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
  • 2-3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ τ. Σ.αρωματικά μανιτάρια αποξηραμένα (όποια θέλετε, υπάρχουν στα ΣΜ σε κουτάκια ή φακελάκια)
  • ½ κουτ. Μπυρα
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • ½ κουτ. τ. γλ κορν φλαουρ
  • Πικάντικο κίτρινο τυρί χοντροτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ μαζί με ½ κουτάκι μπύρα και τα αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν
Απλώνουμε τα φιλετάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα αλείφουμε με το λειωμένο σκόρδο και στη συνέχεια με το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον. Τυλίγουμε σε ρολό και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα ρολά να θωρακιστούν γύρω γύρω. Σβήνουμε με μισό κουτάκι μπύρα.
Τα μεταφέρουμε μαζί με τα ζουμιά σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο για 15-20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Λειώνουμε στο (ίδιο) τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον. Σουρώνουμε το μπολ με τα μανιτάρια (κρατάμε τη μπύρα) τα ψιλοκόβουμε αν είναι μεγάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με τη μπύρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να εξατμισθεί λίγο το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε ½ κουτ. τ. γλ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε δυό κουτ. τ. Σ. νερό για να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.
Βγάζουμε τα φιλετάκια από το φούρνο και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα. Τα περιλούζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με πικάντικο κίτρινο τυρί χοντροτριμμένο και σερβίρουμε αμέσως!
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου