29/01/20

Ψαρονέφρι με Πικάντικη Σάλτσα κ Αρωματική Πατατσαλάτα


ΥΛΙΚΑ (2 Άτομα)
Για το ψαρονέφρι
  • 500 γραμ ψαρονέφι (Ένα μεγάλο ή δύο μέτρια)
  • 3 σκ μέτριες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 2 κλων. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (το λευκό και λίγο απ το πράσινο μέρος)
  • 2 κουτ. Τ. Σ ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουτ. Τ. Σ Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. Τ. Σ Μουστάρδα μέτρια
  • 1 κρασοπότηρο ζωμός (κότας ή εν προκειμένω από ψητό που είχα φυλαγμένο στο ψυγείο)
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
Για τις πατάτες με την αρωματική σως
  • 4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες  σε μεγάλους κύβους
  • 2 κουτ. Τ. Σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. Τ. Σ μαγιονέζα
  • 2 κουτ. Τ. Σ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουτ. Τ. γλ μουστάρδα (μέτρια ή πικάντικη ανάλογα τι σας αρέσει)
  • 1 κουτ. Τ. γλ. Ελαιόλαδο
  • 2-3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • Αλάτι , πιπέρι (κατά βούλση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε  τα φιλέτα στα δύο κατά  μήκος προσέχοντας να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
Βάζουμε να κάψει  ένα ευρύχωρο τηγάνι με βαρύ πάτο. Προσθέτουμε τα φιλέτα και τα σωτάρουμε γυριζοντάς τα ώστε να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τα σκόρδα και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Όταν σωθούν τα υγρά ρίχνουμε στο τηγάνι το ζωμό, τα κλωνάρια δεντρολίβανο και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 (από το 9 δηλ στο 1/3) σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για   25-20 λεπτά (προσέχουμε ενδιάμεσα μη σωθούν τα υγρά και μας κολλήσει το φαγητό)
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αρκετό αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν επίσης 15-20 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστούν ετοιμάζουμε το αρωματικό ντρεσιγκ για τις πατάτες.
Αφού ψιλοκόψουμε τα αρωματικά τα βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ (υπολογίστε ότι θα προσθέστε και τις πατάτες ύστερα)
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
Μόλις βράσουν οι πατάτες (δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή πιρούνι αν μαλάκωσαν μέχρι το κέντρο) τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο μπολ με τα αρωματικά.
Εν τω μεταξύ πρέπει να έχει ετοιμαστεί και το κρέας. Εφόσον η περισσότερη σάλτσα έχει εξατμιστεί, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να πάρει μια δυο βράσεις, χωρίς καπάκι πλέον μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ  και να δέσει όλη η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου