29/01/20

Γεμιστό Πικάντικο Κοτόπουλο στη Γάστρα




Πολύ Νόστιμο και  ζουμερό κοτόπουλο!
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο 1,8 – 2 κιλά
  • 1-2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • Λίγο extra ελαιόλαδο
  • 1 κιλο πατάτες χοντροκομμένες
  • Ελάχιστο νερό
Γέμιση
  • 150 γραμ φέτα σε κυβάκια
  • 100 γραμ.  κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • 2 σκελ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Πιπέρι

Μαρινάδα
  • ½ κουτ τ. γλ πάπρικα
  • ½ κουτ τ. γλ μίγμα κοτόπουλου
  • 2 σκ σκόρδο λειωμένες
  • 2 κουτ. τ. Σ ελαιόλαδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Μερικές σταγόνες Tabasco
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά της Μαρινάδας σε μπολ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε εσωτερικά, εξωτερικά και όσο μπορούμε κάτω από το δέρμα .
Ψιλοκόβουμε σε καβάκια τη ντομάτα και την πιπεριά
Στο μπολ που είχαμε τη μαρινάδα ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Γεμίζουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου και κλείνουμε τη κοιλιά είτε ράβοντάς τη είτε με οδοντογλυφίδες .
Απλώνουμε στον πάτο της γάστρας τις λεπτές φέτες κρεμμυδιού. Ακουμπάμε επάνω το κοτόπουλο, σκεπάζουμε  τη γάστρα και αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα.
Έχουμε κόψει τις πατάτες, τις βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε περιμετρικά από το Κοτόπουλο.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό
Ψήνουμε 1 ½ ωρα στους 170ο  και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα μισή ώρα , ώστε να αποκτήσει ωραίο χρώμα.
Δοκιμάζουμε εάν έχουν  ψηθεί και οι πατάτες (κανονικά θα έχουν μελώσει πολύ)
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 ‘ εκτός φούρνου πρίν το κόψουμε
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου