12/08/20

"Πέστο" Βασιλικού

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού (Πλατύφυλλος κατά προτίμηση, ή ο  Ιταλικός τ. Genoveze,  δηλ ο ενδιαμέσου τύπου κάτι σαν το Χειμωνιάτικο το δικό μας)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (Εξαρτάται από το γούστο σας)
  • 2 Κ.σ  κουκουνάρι σπόρους
  • 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

11/08/20

Φιλέτο Γαλοπούλας με Μανιτάρια και Linguini

 

ΥΛΙΚΑ:
Για τη γαλοπούλα:
  • 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 kg.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

23/05/20

Τυροπιτάκια με ζύμη Κουρού


Τα πιο εύκολα, γρήγορα τυροπιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε αν σας πλακώσει ξαφνικά το σόϊ, η σας πιάσει καμιά λιγούρα. Και είναι και νόστιμα τα άτιμα. Αρκεί να έχετε μερικά βασικά υλικά, που κανονικά υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.
ΥΛΙΚΑ (Για περίπου 20 κομ).
Η ζύμη Κουρού
  • 200gr απλό γιαούρτι (1 κεσές)

09/05/20

Λουκουμάδες


Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει. Ζεστούς, λαχταριστούς με μέλι ή σιρόπι και κανέλλα. Απογευματάκι με καφέ, ή και το πρωί στη πλατεία.  Και στο σπίτι, με φίλους μετά από ένα καλό τσιμπούσι? «Μα που να φτιάχνω τώρα , Μπελάς»
Κι όμως! Είναι πολύ πιο εύκολοι απ ότι φαντάζεστε! Ιδού λοιπόν:
ΥΛΙΚΑ (Τρώνε άνετα 4-6 άτομα)
  • 1 κ ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

05/05/20

Λαζανάκι με Μανιτάρια, Λιαστή Ντομάτα και Άσπρη Σάλτσα

ΥΛΙΚΑ
  • Ένα πακέτο (500 γραμ ) Λαζανάκι (linguini)
  • 250 γραμ. άσπρα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 5-6 φύλλα αποξηραμένα μανιτάρια porcini
  • 5-6 Λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Κεφτεδάκια με Σάλτσα Ντομάτας


ΥΛΙΚΑ
1. Κεφτεδάκια
  • 750 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ χοιρινό κιμά
  • 1 ½ φλυτζ τριμμενο μπαγιατικο ψωμί  (μουσκεμένο σε λίγο γάλα) ή φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1 σκ. σκορδο λειωμένο

03/05/20

Σκαλοπίνια με Προσιούτο, Μοτσαρέλα και σάλτσα Μανιτάρια


Τα σκαλοπίνια, δηλαδή λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και γι' αυτό μπορούν και ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.  Με κόκκινες σάλτσες ή με λευκές ή με βάση το κρασί η κάθε συνταγή έχει τη δική της προσωπικότητα.
Αυτή τη συνταγή μου ήρθε από φίλο που ζει στην Ιταλία και την βρήκα εξαιρετική. Μπορείτε να την προσφέρετε σε ένα φιλικό δείπνο με συνοδεία σαλάτας και μια ποικιλία ορεκτικών για αρχή και έχετε ένα πλήρες και νοστιμότατο μενού.
ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)
  • 4 σκαλοπίνια ομοιόμορφα σε πάχος και μέγεθος
  • 4 φέτες προσιούτο

02/05/20

Ψητά Μπιφτέκια σε Μπύρα με Πατάτες



Για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, δοκιμάσαμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, χρησιμοποιώντας μπύρα για υγρό. Περίφημο και θα το ξαναφτιάξω!
ΥΛΙΚΑ
  •  Για τα μπιφτέκια
    • 900 γρ κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 κρεμμύδι  λειωμένο
    • 1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
    • 1 κ.γλ. μουστάρδα

25/04/20

Ζυμαρικά ala Amatriciana



Κλασσική Ιταλική Μακαρονάδα με δύο χαρακτηριστικά υλικά. Πρώτον το  Guanciale (γκουαντσιάλε -  το “μπέικον” που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού) και δεύτερον το Pecorino Romano.
Το Γκουαντσιάλε είναι δύσκολο να βρεθεί. Αντικαθίσταται όμως αξιοπρεπώς από ένα καλό καπνιστό μπέικον, εί δυνατον όχι τις φέτες αλλά ολόκληρο κομμάτι που το κόβουμε κυβάκια.
Εν προκειμένω και επειδή προσπάθησα να κάνω τη συνταγή με υλικά που είχα ήδη στο σπίτι, χρησιμοποίησα ένα κομμάτι καπνιστό ζαμπόν που το έκοψα κυβάκια και μερικές φέτες μπέικον χοντροκομμένες.
Συνηθως χρησιμοποιούμε κάποιο χοντρό ζυμαρικό, όπως ριγκατόνι, πέννες, Μπουκατίνι .
ΥΛΙΚΑ
  • Ένα πακέτο  μακαρόνια Νο5 (buccatini)
  •  1 φέτα (1 εκ παχος) καπνιστό ζαμπόν κομμένο κυβάκια