Η Ναυαρχίδα της Ελληνικής Καλοκαιρινής Κουζίνας. Δυό τρεις στρώσεις από
λαχανικά , κιμάς και κρέμα και έχετε το νοστιμότερο πιάτο στο Τραπέζι σας.
Είναι λίγο μπελάς, αλλά αξίζει και παρα-αξίζει τον κόπο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
Τα
πιο εύκολα, γρήγορα τυροπιτάκια που μπορείτε να φτιάξετε αν σας πλακώσει
ξαφνικά το σόϊ, η σας πιάσει καμιά λιγούρα. Και είναι και νόστιμα τα άτιμα.
Αρκεί να έχετε μερικά βασικά υλικά, που κανονικά υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει. Ζεστούς, λαχταριστούς με μέλι ή σιρόπι και
κανέλλα. Απογευματάκι με καφέ, ή και το πρωί στη πλατεία. Και στο σπίτι, με φίλους μετά από ένα καλό
τσιμπούσι? «Μα που να φτιάχνω τώρα , Μπελάς»
Κι όμως! Είναι πολύ πιο εύκολοι απ ότι φαντάζεστε! Ιδού λοιπόν:
Τα σκαλοπίνια, δηλαδή λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεύονται με πολλούς
τρόπους και γι' αυτό μπορούν και ικανοποιούν όλες τις γευστικές
προτιμήσεις. Με κόκκινες σάλτσες ή με
λευκές ή με βάση το κρασί η κάθε συνταγή έχει τη δική της προσωπικότητα.
Αυτή τη συνταγή μου ήρθε από φίλο που ζει στην Ιταλία και την βρήκα
εξαιρετική. Μπορείτε να την προσφέρετε σε ένα φιλικό δείπνο με συνοδεία σαλάτας
και μια ποικιλία ορεκτικών για αρχή και έχετε ένα πλήρες και νοστιμότατο μενού.