04/09/20

Καπνιστός Σολομός με Αβοκάντο

 


Νόστιμο, δροσερό και πολύ εντυπωσιακό πρώτο πιάτο, ιδανικό για το καλοκαίρι! Γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Υλικά: (Για 4 άτομα)

  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. κάπαρη

03/09/20

Στικς Kοτόπουλου με Σάλτσα carry

 


Πανεύκολο, πανγρήγορο, παννόστιμο. Αρέσει και στα παιδιά. Τι άλλο θέλετε?  Τρώγεται και σκέτο σαν ορεκτικό, ή σαν κυρίως πιάτο με ρυζάκι ή τορτελίνια τυριού!

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • Δύο στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια 2 Χ 10 εκ
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 1 σκ σκόρδο
  • 1 κ.τ.γλ κάρρυ
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

02/09/20

Τυρόπιτα Ρουμελιώτικη

 


Θα μου πείτε, γιατί Ρουμελιώτικη? Η διαφορά από τις άλλες τυρόπιτες είναι ότι στη γέμιση βάζουμε πολλά αυγά. Σε σημείο να την λένε και …αυγόπιτα. Μη φοβάστε όμως. Με 4 αυγουλάκια μια χαρά βγαίνει και αφήστε τις ιδέες που έχουν μερικοί για 7-8 αυγά. Επίσης η γέμιση είναι λίγο..νερουλή. Θα δείτε παρακάτω τι εννοώ. Α, και μη ξεχάσω. Μη διανοηθείτε να την κάνετε με φύλλα σφολιάτας ή κρούστας. Μόνο με δικό σας φύλλο. Η μεγίστη νοστιμιά αναδύεται από το χωριάτικο φύλλο που εμποτίζεται από την υγρή γέμιση. Αυτό δεν μπορείτε να το πετύχετε ούτε με τη κρούστα και ποσώς με τη σφολιάτα.

ΥΛΙΚΑ  (για ταψί 35 εκ)

  • 8 χειροποίητα χωριάτικα φύλλα
    • 500 γραμ αλευρι.γ.ο.τ.χρ

28/08/20

Μελιτζανοπίλαφο

 


Δροσερό  και καλοκαιρινό Αιγαιοπελαγίτικο πιάτο. Το συναντάμε κυρίως στη Κρήτη και στις Κυκλάδες.  Χρησιμοποιείστε κίτρινο ρύζι , ώστε να βγει σπυρωτό.

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη επίσης σε κυβάκια
  • 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη ή στο μούλτι (προσπαθήστε να κρατάνε λίγο, δεν τις θέλουμε ζουμί)  ή μια κονσέρβα  κονκασέ

19/08/20

Μουσακάς

 


Η Ναυαρχίδα της Ελληνικής Καλοκαιρινής Κουζίνας. Δυό τρεις στρώσεις από λαχανικά , κιμάς και κρέμα και έχετε το νοστιμότερο πιάτο στο Τραπέζι σας. Είναι λίγο μπελάς, αλλά αξίζει και παρα-αξίζει τον κόπο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί 25x35 cm)

  • 4 -5 μέτριες πατάτες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Σάλτσα Κιμά
    • 1 kg άπαχο κιμά μοσχαρίσιο

12/08/20

"Πέστο" Βασιλικού

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού (Πλατύφυλλος κατά προτίμηση, ή ο  Ιταλικός τ. Genoveze,  δηλ ο ενδιαμέσου τύπου κάτι σαν το Χειμωνιάτικο το δικό μας)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο (Εξαρτάται από το γούστο σας)
  • 2 Κ.σ  κουκουνάρι σπόρους
  • 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

11/08/20

Φιλέτο Γαλοπούλας με Μανιτάρια και Linguini

 

ΥΛΙΚΑ:
Για τη γαλοπούλα:
  • 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 kg.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο