23/05/20
09/05/20
Λουκουμάδες
Και ποιος δεν έχει δοκιμάσει. Ζεστούς, λαχταριστούς με μέλι ή σιρόπι και
κανέλλα. Απογευματάκι με καφέ, ή και το πρωί στη πλατεία. Και στο σπίτι, με φίλους μετά από ένα καλό
τσιμπούσι? «Μα που να φτιάχνω τώρα , Μπελάς»
Κι όμως! Είναι πολύ πιο εύκολοι απ ότι φαντάζεστε! Ιδού λοιπόν:
ΥΛΙΚΑ (Τρώνε άνετα 4-6 άτομα)
- 1 κ ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
03/05/20
Σκαλοπίνια με Προσιούτο, Μοτσαρέλα και σάλτσα Μανιτάρια
Τα σκαλοπίνια, δηλαδή λεπτές φέτες μοσχαριού μαγειρεύονται με πολλούς
τρόπους και γι' αυτό μπορούν και ικανοποιούν όλες τις γευστικές
προτιμήσεις. Με κόκκινες σάλτσες ή με
λευκές ή με βάση το κρασί η κάθε συνταγή έχει τη δική της προσωπικότητα.
Αυτή τη συνταγή μου ήρθε από φίλο που ζει στην Ιταλία και την βρήκα
εξαιρετική. Μπορείτε να την προσφέρετε σε ένα φιλικό δείπνο με συνοδεία σαλάτας
και μια ποικιλία ορεκτικών για αρχή και έχετε ένα πλήρες και νοστιμότατο μενού.
ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)
- 4 σκαλοπίνια ομοιόμορφα σε πάχος και μέγεθος
- 4 φέτες προσιούτο
02/05/20
25/04/20
Ζυμαρικά ala Amatriciana
Κλασσική Ιταλική
Μακαρονάδα με δύο χαρακτηριστικά υλικά. Πρώτον το Guanciale (γκουαντσιάλε - το
“μπέικον” που προέρχεται από τα μάγουλα του χοιρινού) και δεύτερον το Pecorino
Romano.
Το Γκουαντσιάλε είναι δύσκολο να βρεθεί. Αντικαθίσταται όμως αξιοπρεπώς από ένα καλό καπνιστό μπέικον, εί δυνατον όχι τις φέτες αλλά ολόκληρο κομμάτι που το κόβουμε κυβάκια.
Εν προκειμένω και επειδή προσπάθησα να κάνω τη συνταγή με υλικά που είχα ήδη στο σπίτι, χρησιμοποίησα ένα κομμάτι καπνιστό ζαμπόν που το έκοψα κυβάκια και μερικές φέτες μπέικον χοντροκομμένες.
Συνηθως χρησιμοποιούμε κάποιο χοντρό ζυμαρικό, όπως ριγκατόνι, πέννες, Μπουκατίνι .
ΥΛΙΚΑ
Το Γκουαντσιάλε είναι δύσκολο να βρεθεί. Αντικαθίσταται όμως αξιοπρεπώς από ένα καλό καπνιστό μπέικον, εί δυνατον όχι τις φέτες αλλά ολόκληρο κομμάτι που το κόβουμε κυβάκια.
Εν προκειμένω και επειδή προσπάθησα να κάνω τη συνταγή με υλικά που είχα ήδη στο σπίτι, χρησιμοποίησα ένα κομμάτι καπνιστό ζαμπόν που το έκοψα κυβάκια και μερικές φέτες μπέικον χοντροκομμένες.
Συνηθως χρησιμοποιούμε κάποιο χοντρό ζυμαρικό, όπως ριγκατόνι, πέννες, Μπουκατίνι .
ΥΛΙΚΑ
- Ένα πακέτο μακαρόνια Νο5 (buccatini)
- 1 φέτα (1 εκ παχος) καπνιστό ζαμπόν κομμένο κυβάκια
23/03/20
Μπακαλιαρο Κροκέτες
Είναι μια εύκολη παραλλαγή του γνωστού μας τηγανητού μπακαλιάρου. Ίσως
παιδευτείτε λίγο παραπάνω στο καθάρισμα , αλλά τηγανίζονται ευκολότερα ,
τρώγονται ευκολότερα από τα παιδιά και επι πλέον έχετε την επιλογή να βάλετε
στο κουρκούτι και μυρωδικά της αρεσκείας σας, που απογειώνει τη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
- Ένας παστός μπακαλιάρος περίπου 1,5 κιλό
- Κουρκούτι
- 1 λεμόνι στυμμένο
11/03/20
Μαροκινό Φίδι (Snake cake- M'hanncha)
Ένα απίθανο
γλυκό που μας έρχεται από το Μαρόκο. Το λένε «φίδι» μιας και έχει αυτό το μακρόστενο
σαλιγκαροειδές σχήμα. Εμείς όμως θα το λέγαμε μάλλον «στριφτό αμυγδαλωτό» . Εν
πάση περιπτώσει μικρό ρόλο παίζει η ονομασία και ας επικεντρωθούμε στα αρώματα
και τη γλύκα που αναβλύζει. Με βασικά υλικά την αμυγδαλόψιχα, το βούτυρο, τη
κανέλλα και το ροδόνερο, είναι σίγουρο ότι θα ανυπομονείτε να τελειώσει το
ψήσιμο για να ορμήσετε. Σε αρκετές συνταγές θα δούμε να προσθέτουν και άλλα
υλικά όπως ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια, κάρδαμο.
Επίσης μετά
το ψήσιμο , άλλοι το σιροπιάζουν ή το περιχύνουν με αραιωμένο μέλι και φιλέ αμυγδάλου
ή απλά όπως εμείς το πασπαλίζουν με άχνη και φυστικάκι Αιγίνης.
Ας το δούμε λοιπόν.
ΥΛΙΚΑ (Για ένα ταψάκι 25 εκ)
Γέμιση
- 2 φλιτζάνια (περίπου 350 γραμ) άσπρα αμύγδαλα ή έτοιμη σκόνη αμυγδάλου.
- 3 κ.τ. Σ Βούτυρο λειωμένο
07/03/20
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)