01/11/20

Χωριάτικο Προζύμι



Η γενική ιδέα είναι να αναμίξετε καλά ίσες ποσότητες (50 γρ) από λευκό δυνατό αλεύρι (ή απλό αλεύρι,  εξαρτάται από τη συνταγή που ακολουθείτε. ) και χλιαρό νερό  για να φτιαχτεί μια  ζύμη σαν πηχτός χυλός. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βάζο με καπάκι, καλύψτε και αφήστε το στην άκρη για 24 ώρες. Στη συνέχεια….
Μα καλύτερα να δούμε τι έκανα:
1η Ημέρα πρωί

07/10/20

Ζυμαρικά Φούρνου με Λουκάνικο, Μελιτζάνα και Σάλτσα Ντομάτας


Είναι λίγο μπελαλίδικο φαγητό και χρειάζεται κάποια εμπειρία κυρίως για το ψήσιμο στο φούρνο. Όμως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Αν το θεωρήσετε δύσκολο στο τέλος προτείνω και εναλλακτική ευκολότερη μέθοδο
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα για ένα ταψί στρογγυλό Γκιουβέτσι, 35 εκ)

  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκυθάκια

30/09/20

Κανελόνια alla Bolognese με Σάλτσα Ντομάτας

 


Υλικα(Για ένα πυρέξ 25Χ35 χωραει 24 κανελόνια σε τρεις σειρές των 8)

  • Ένα πακέτο (250 γραμ) κανελόνια
  • Σάλτσα Κιμα*
    • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
    • 650 γραμ μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 2-3 σκ σκόρδο (ανάλογα πόσο μεγάλες είναι)
    • 1 Κ.τ.Σ πελτέ ντομάτας

19/09/20

Σπετζοφάι


Το κλασσικο Πηλιορητικο πιάτο 
ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσινες , 1 κόκκινη και μια κίτρινη πιπεριά
  • 2 πιπεριές κέρατο (καυτερές)
  • 1 πιπερίτσα τσίλι

11/09/20

Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό

 


Κλασσικό σαρακοστιανό πιάτο που όμως τρώγεται περίφημα όλες τις εποχές Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και κατεψυγμένο χταπόδι ολόκληρο ή σε πλοκάμια. Η νοστιμιά είναι ίδια και είναι και πανεύκολο να το μαγειρέψετε.

ΥΛΙΚΑ (Για μια μεγάλη κατσαρόλα)

  • Ένα χταπόδι 800γρ-1 κιλό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο