ΥΛΙΚΑ
- Ένα πακέτο κανελόνια
- 8 φέτες μπέικον
- Μια συσκευασία 250 γραμ άσπρα μανιτάρια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
Η ζύμη για pasta που σας παρουσιάζουμε είναι η βασική, που σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε με αυτή ότι είδους ζυμαρικό θέλετε, από λαζάνια για τη συγκεκριμένη συνταγή, μέχρι τορτελίνια, ταλιατέλλες, χυλοπίτες κλπ. Αν έχετε την ειδική μηχανή για το άνοιγμα του φύλλου ακόμα καλύτερα, εγώ ωστόσο χρησιμοποιώ τον παραδοσιακό πλάστη.
Πάμε λοιπόν:
Βασική συνταγή για pasta:
(Για περίπου 500 γρ. φρέσκα ζυμαρικά)
Συστατικά
Χυλός
-Καλά θα μας τρελάνεις? Τι δουλειά έχουν τα Μεξικάνικα πιάτα στη
Μεσογειακή Κουζίνα.
-Παγκοσμιοποίηση είπα, και τους αποστόμωσα όλους!
Η αλήθεια είναι, πως αυτό το θαυμάσιο ντιπ που προέρχεται από την
Κεντρική Αμερική και κυρίως το Μεξικό, εμφανίζεται πολύ συχνά στην μοντέρνα
κουζίνα μας. Τέλειο ορεκτικό που όταν αρχίσεις να βουτάς τα “nachos” δεν σταματάς εύκολα. Πήρε το όνομά του από το κύριο
υλικό, το “
aguate” , το αβοκάντο
στα Μεξικάνικα, όπου χρησιμοποιούν αυτή τη σάλτσα είτε σαν σνακ (όπως εμείς)
είτε σαν συνοδευτικό σε κρέατα μαζί με τάκος.
Γκουακαμόλε, λοιπόν ή αν προτιμάτε όπως το λέν πολλοί γουακαμόλε (θέμα
προφοράς)J
ΥΛΙΚΑ
-Τι θέλετε να σας φτιάξω παιδιά?
–Κεφτεδάκια με πατατούλες τηγανητές (εν
χορώ)
Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Παραλλαγές πολλές, με κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό, η ανάμεικτο, αλλά γεμάτη αρωματικά. Δυόσμος , μαϊντανός, σκόρδο. Ιδού λοιπόν :
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Για το πανάρισμα
Πολύ νόστιμο σνακ, που συνοδεύει ανετότατα μια παγωμένη μπύρα. Για χαλαρό βραδάκι με φίλους για να τους εντυπωσιάσετε.
Το καλό είναι ότι στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Κομματάκια κοτόπουλου σωταρισμένα, μπέικον, ζαμπόν, λουκανικάκια, σαλάτα, βρασμένο καλαμπόκι, μανιτάρια, τυρί κίτρινο ή ότι άλλο σκεφτείτε. Απλά δημιουργείστε προσθέτοντας και δυό τρείς διαφορετικές σάλτσες. Εγγυημένη επιτυχία.
Εμείς δοκιμάσαμε αυτό:
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπωλ αναμιγνύουμε το πελτέ τη κάπαρη και το λάδι.
ΥΛΙΚΑ
Δεν νοείται βράδυ της Ανάστασης χωρίς μαγειρίτσα. Είναι βαρύ φαγητό αλλά τι να κάνουμε, μια φορά το χρόνο το τρώμε. Και έχει μια νοστιμιά η άτιμη. Και γιατι να μη φτιάχνουμε μαγειρίτσα και άλλες εποχές? Συκωταριές υπάρχουν. Ε, λοιπόν πράγμα παράξενο, το βράδυ της Ανάστασης έχει άλλη νοστιμιά.
Παραλλαγές υπάρχουν αρκετές. Εμείς προτιμήσαμε αυτή με το μαρούλι και το ρύζι, σε αυγολέμονο.